Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız” Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız”

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Trabzon’un yıllardır hayalini kurduğu Raylı Sistem Hattı Projesi’nin yapım çalışmaları, yapılan protokolle Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleşen ve çok sayıda basın mensubunun katıldığı tarihi törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün devir protokolüne imza attı. Raylı Sistem Projesi’nin hayata geçmesiyle ilgili büyük bir heyecan duyduğunu ifade eden Başkan Genç, “Trabzon'umuzda bir süredir gündemde olan, özellikle yerel seçim sürecinde hemşehrilerimle paylaştığım ve göreve gelir gelmez ilk ele alacağımız proje olarak taahhüt ettiğimiz şehir içi Raylı Sistem Hattı’nın startını bugün kıymetli genel müdürümüzle birlikte imza altına alıyoruz. İmzalayacağımız protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şehir içi raylı sistem konusunu iki yönüyle beraber izah etmiştim. Özellikle kıyı bandında sıkışan yapılaşma ve ticari yaşam dolayısıyla sıkışan trafiğimizi daha da rahatlatacak. O stresi ortadan kaldıracak. Hem ulaşım hızı hem de ulaşım konforu nedeniyle de bir standart yükseltmemize sebep olacak. Halkımızın trafik konusunda daha rahata ereceği bir ulaşım aksını yeni bir ulaşım standartıyla beraber hizmete almanın şehrimize çok faydası olacak” dedi. 
Dd3F10Ef Ab30 4C91 Ae41 326267826Fca

ŞEHRİMİZE VERDİĞİMİZ SÖZÜN GEREĞİNİ YAPTIK
Göreve gelir gelmez bu projeyle ilgili çalışmalar yaptığını belirten Başkan Genç, “Trabzon'umuzda artık raylı sistemin şehir merkezinde olmasının bu şehrin vizyonunu, geleceğine dair olan artılarına, standartlarına bir değer daha katacağı saikiyle beraber bu projemizi seçim döneminde de paylaşmıştık. Göreve gelir gelmez de şehrimizin evladı Ulaştırma Bakanımızla beraber birlikte bu konuda bakanlık, bürokrasimiz, kıymetli genel müdürümüz ile iki kez toplantı yaptık. Sayın bakanımızın da bu konudaki hassasiyetiyle de birlikte, bizim de şehrimize verdiğimiz sözün de bir gereği olarak daha önce protokolle cumhurbaşkanımızın talimatı ve kararnamesiyle Ulaştırma Bakanlığı bünyemize alınmıştı. Projemizi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokole hayata geçiriyoruz. Bugünden itibaren inşallah ay, gün, saat bu işi takip edip bu dönem nihayetlendirmek istiyoruz. Projemiz geneli itibariyle 824 bin kişinin yaşadığı şehrimizde özellikle Akçaabat, Yomra ve Ortahisar ölçeğimizde 500 bin nüfusun yaşadığı sirkülasyonun en yoğun olduğu alana hizmet etme hedefiyle beraber yapılıyor. Yani Akçaabat ve Yomra arası planlanıyor. Ancak projemizin başlangıç aşaması şehir hastanemizin de hizmete alınması ile beraber daha yoğun bir alan olacak” diye konuştu.

3B08B40F 0814 4066 8C2E 02160040643D

PROJEYİ HASSASİYETLE TAKİP EDECEĞİZ
Başkan Genç, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Etaplamanın en yoğun alanı Akyazı-Meydan olarak, yani 8.7 kilometrelik alan itibariyle başlayacağız. Hemen akabinde üniversitemize yani Akyazı-Havalimanı aksıyla beraber 16 kilometrelik kısmını Ortahisar ölçekli olarak ele alacağız. Ardından da Akçaabat ve Yomra bağlantımız şeklinde projemizi devam ettirmeyi arzu ediyoruz. Hatırlarsanız bu projemizi kıymetli cumhurbaşkanımız, Trabzon ziyaretinde de hemşehrileriyle beraber buluşmasında gündeme getirmiş, paylaşmıştı. Biz de bir manada ondan sonraki süreci şehrimizde bu projeyi önceliklendirerek ve şehirdeki beklentiyi karşılamak adına bu çalışmayı hızlı bir şekilde başlattık. Ben bu vesileyle kıymetli cumhurbaşkanımıza şehrimiz adına, hemşehrilerim adına şükranlarımı arz etmek istiyorum. Ama biraz önce de arz ettiğim gibi değerli Ulaştırma Bakanımız, şehrimizin evladı Sayın Abdulkadir Uraloğlu bakanımıza, onun kıymetli genel müdürüne, protokolümüzü beraber imza altına alacağımız kıymetli bürokratlarına, bu konuda emek veren değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Bu projeyi şu anda bitmiş şekliyle görüyor gibi heyecanını da hissediyorum. Biz bu şehrin evladıyız. Bu şehir bizi yetiştirdi ve bu şehre hizmet etmenin heyecanı her şeyin üstünde. Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi hassasiyetle takip edip şehrimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

61E501B3 4422 4945 83Bb D83694F6A631

GENEL BÜTÇEDEN YAPILACAK
Konuşmalarına Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Metin Genç’i kutlayarak başlayan Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, “Cumhurbaşkanımızın başlattığı, genel bütçeden Büyükşehir Belediyelerine Raylı Sistem katkısı uygulaması bir devrim niteliğinde oldu. Ulaştırma Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği çerçevesinde iyi eserler ortaya çıkmaya başladı. Trabzon’umuzda da iki üç yıllık bir geçmişi var. Trabzon’da ulaşım ana planının güncellenmesiyle birlikte raylı sitem ihtiyacı ortaya çıktı. Bugünkü protokolle birlikte en uzun raylı sistem çalışmasını Trabzon için başlatacağız. İki ucuna baktığımızda 32 kilometreden bahsediyoruz. Hatta uygulamaya geçtiğimizde belki bu çalışmanın gereği daha da uzun bir hale gelecek. Yani bakanlığımızın bir şehirde en uzun raylı sistem çalışması olacak diyebiliriz. Şehrimize hayırlı olsun. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde hizmete açmak nasip olacaktır. Hayır olsun diyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Raylı Sistem Hattı’nın devir protokolü imzalandı.

E132668C 3B08 48B3 9115 4133Ca4A6Fb72F05B21B 26D2 4819 88D2 486A04367E1E622F5C0A 8B76 4292 8589 34F21574C971Ef9702C8 2033 41Fc A92A 37A57466Cbac

Editör: Haber Merkezi