Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, TİSKi’nin devam eden 5 projesinin tamamlanması için 117 Milyon TL Kredi kullanılmasına oy birliği ile karar verdi
İller Bankasından kredi kullanılacak işler şu şekilde: 

Trabzon İli Akçaabat İlçesi Ortaköy Grup İçme suyu Şebeke İkmal İnşaatı için; 80 Milyon TL
Trabzon İlçelerinde Muhtelif Hizmetlerde İçmesuyu Depoları Yapımı İşi için; 10 Milyon TL
Trabzon İlçelerinde Muhtelif Mahalelerde İçme Suyu Hatları İnşaatı Yapım İşi için; 10
Trabzon İli Muhtelif İçme Suyu Depoları İkmal İnşaatı için; 2 Milyon TL
Akçaabat İlçesi (Söğütlü – Yıldızlı) Atıksu Teklifi ve Cazibeli Hatlar İnşaatı Yapım İşi için; 15 Milyon TL
KULLANILACAK KREDİLERLE TAMAMLANACAK MI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi, İller Bankasından kullanılacak kredilerin, iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için TİSKi Genel Müdürü İbrahim Kul’a, Garantör Sıfatıyla Av. Ahmet Metin Genç’e yetki verilmesine oy birliği ile karar verdi. 

Ekonomik kriz iflasları artırdı!
Ekonomik kriz iflasları artırdı!
Kullanılacak kredilerle ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Cüneyit Zorlu, “ 5 madde TİSKi’nin eski yaptığı imalatları için kalan kısımları tamamlamak için oluşan borç. Bu kısımlar, kullanılacak bu kredilerle tamamlanancak mı? 

Siz yeni görev aldınız. Bu borç size geldi. Borçlanmaya karşı çıktık ama buna destek veriyoruz.. 117 Milyon gib bir borç. Bunun aşağı yukarı yüzde 55 gibi bir faiz gideri olacaktır. Tamamı kullanılacak mı?” Diye sordu. 

Trabzon'da çok sayıda ilçede elektrik kesintisi yaşanacak! Trabzon'da çok sayıda ilçede elektrik kesintisi yaşanacak!

"İLLER BANKASI, ÖDEMELERDE SIKINTI"

TİSKi Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan, “İller Bankasından geçmişte olduğu gibi bundan önceki dönemde kredi yapılan işler. Bu ödenekler verildiği takdirde KDV fiyat farkları dahil inşallah bitireceğiz. İller Bankasının son depremden dolayı ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz. Bu paraların tamamını tahsis ederlerse işleri bitireceğiz. Ancak ne kadar para geleceği konusunda bilgi sahibi değiliz” edi. 

Başkan Ahmet Metin Genç ise, “5 tane işler bunlar devam ediyor. Devam eden işler olduğu için, kalan kısmının ikmal maliyeti çıkartılarak bu talep geldi. Ona göre karar altına alıyoruz. İnşallah zamanında da geldiğinde süratle tamamlar hizmete alırız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi