Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Faroz Sahası'nın tadilatı, tribün ve hizmet binasının yapımı tamamlandı. Çalışmaları tamamlanan Faroz Futbol Sahası törenle hizmete açıldı.

I M G 5181

Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Gençlik Spor il Müdürü Lokman Arıcıoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem, amatör futbol kulüp yetkilileri ve birçok sivil toplum kuruluşu katılım gösterdi.

I M G 5183

Başkan Genç: "Trabzon bir spor şehri"

Törende açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Metin Genç, "Spor şehri olan Trabzon'da yenilenmiş şekliyle hizmete aldığımız Faroz sahamızın açılışındayız. Bu şehir bir spor şehri. Trabzon, Türk futboluna önemli hizmetler eden, altyapısı olan bir şehirdir" dedi.

"Uluslararası kriterlere sahip bir saha"

Trabzon'un aynı zamanda olimpik altyapıya da sahip bir şehir olduğunu belirten Başkan Genç, "Buraları her zaman bütün müsabakalara hazır hale getirmek sorumluluğumuzdur. Murat Zorluoğlu Bey başkanlığında başlatılan Faroz Futbol sahamız uluslararası kriterlere sahip bir sahadır. Bu iradeyi ortaya koyan Zorluoğlu başkanıma ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu sahalarda tüm kulüplerimizle futbol ruhuna katkı sağlayacağız. Yenilenmiş sahamız Trabzon futboluna hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

I M G 5182

Vali Yıldırım: "Eskiyen spor tesisleri yenilenecek"

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Spor ve futbol aşığı Trabzon. Trabzon bir spor kenti. Çoğu insan bizzat spor yapmasa da spora ve futbola gönül vermiş. Tüm kulüpler Trabzonspor'a bir altyapı temin ediyorlar. Bunda amatör sporcularımızın ve onları yetiştirenlerin emeği çok. Spor ciddi bir disiplin gerektirir. Trabzon'da Trabzonspor Kulübü ve diğer kulüpler, hepsi elinden gelen gayreti gösteriyor. Eskiyen spor tesisleri de yenilenecek. Projeler hazırlandı, konunun takipçisi olacağız. Kurumlar ve bakanlıklar ile bürokratlar olarak gayrette olacağız. Bu spor tesislerinin yaygınlaştırılmasını temin edebilmek gerekir. Murat Zorluoğlu başkanımıza da teşekkürlerimizi ifade ediyoruz" dedi.


I M G 5183

Mumcu: "Sahalara ağırlık vermemiz gerek"

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ise spor tesislerinin daha çok artması gerektiğini kaydederek, "Futbol sahalarının bu şehre katacağız. Çocuklarımızı disipline sevk eden en büyük etkenlerden biri spordur. Bu yüzden bu sahalara ağırlık vermemiz gerekir. Hayırlı olsun" dedi.

I M G 5184

Ortahisar Belediyesi namağlup Süper Lig’de! Ortahisar Belediyesi namağlup Süper Lig’de!

Dostluk maçı oynandı

Trabzon Büyükşehir Belediye

Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'nun konuşmaları sonrası, hizmete açılan sahada dostluk karşılaşması oynandı.

Editör: Haber Merkezi