Törene; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral İsmail Yayan, Vali Yardımcıları, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral B. Murat Yakın, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, İl Emniyet Müdür Vekili Nuh Tezcan, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, gaziler, şehit aileleri,askeri ve mülki erkanın yanı sıra daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Kahramanmaraş Caddesi'nde yapılan yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunması ve çelenk sunumu ile devam eden programda günün anlam ve önemini belirtilen konuşmayı Kıbrıs Gazisi Yusuf Yılmaz yaptı. 

Vali Aziz Yıldırım, törendeki konuşmasında “Gazilerimiz; “Bugün, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, vatanımızın bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyan kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz; milletimizin onurunu ve özgürlüğünü korumak için en değerli varlıklarını feda eden, bizler için daima gurur kaynağı olan kahramanlardır.
 I M G 5921-1
Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın en büyük timsalleridir.          
 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" ünvanı ve "Mareşal" rütbesinin verildiği bu anlamlı günde gazilerimizin cesareti, fedakârlığı ve vatan sevgisi, milletimizin her daim hatırlayacağı ve gelecek nesillere aktaracağı birer destandır. Gazilerimiz, bağımsızlığımızın ve huzurumuzun teminatı olmuş; onların fedakârlıkları sayesinde milletimiz, bugün özgürce yaşamaktadır.

Devletimiz, gazilerimize ve şehit ailelerine daima sahip çıkmayı, onlara en iyi şekilde hizmet etmeyi kendine görev bilmiştir. Bugün olduğu gibi her zaman gazilerimizin yanında olacak, onların onurlu mücadelesini gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışacağız.

I M G 5919
 
Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; ay yıldızlı, al bayrağımızı cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalandıran tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor; ebediyete irtihal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.” dedi. 

Büyükşehir’den Kahverengi Kokorca İle Mücadeleye Destek Büyükşehir’den Kahverengi Kokorca İle Mücadeleye Destek

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı’nın önünde toplu fotoğraf çekimi yapılarak tören sona erdi.

Daha sonra Şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimiz için İskenderpaşa Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Editör: Melek Çakır