TRABZONSPOR

Abdullah Avcı, kaç transfer yapılacağını açıkladı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Milli Kaleci Uğurcan Çakır, Ruzemberok maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Abdullah Avcı açıklamasında, “İkinci resmi maçımız. İlk maçta yaptığım değerlendirmeleri tekrar yapmak istiyorum" diyerek şu ifadelere yer verdi:

'OYUN İÇERİSİNDE HER AN DİKKATLİ OLACAĞIZ'

"Fizik kalitesi yüksek ve oyun planı olan bir takıma karşı zor bir müsabaka oynadık. Çok iyi kullandıkları alanlar oldu. Kenar ortalar ve taçlar bize etkili olduğu noktalar. Biz oyun olarak zaman zaman iyi şeyler yaptık. Biz analizini yaptık. Rakip kadar bizim de pozisyonumuz var. Kaptanımız iyi bir performans sergiledi. Deplasmanda 2-0 kazanmak önemliydi. Şimdi ikinci maça odaklandık. Zaman zaman rakibin kullandığı opsiyonlar var. 4-4-2’ye döndüklerinde kazanmak ve gol atmak için biz hazırlıklarını yaptık. Bugün de hücum ve duran topları çalıştık. Yarın akşam kendi taraftarımız önünde daha iyi bir oyun ile iyi bir sonuç almak istiyoruz. Oyun içerisinde her an dikkatli olacağız. Umarım taraftarımız ile beraber karşılığını alacağız.”

'ÖNCELİĞİMİZ MAÇI KAZANMAK'

“Öncelikle doğum günümü kutlayanlara teşekkür ediyorum. Umarım hep beraber Trabzonspor ile beraber 61.yaşımda plaka ile birlikte en güzel günleri yaşarız. Veriler ve istatistikler tarihte hep yer alır ama öncelikle iyi oyun ve maçı kazanmak her zaman değerlidir. İstatistik seni bir yerde yazacak ve ülke puanına katkı sağlayacaktır. Önemli olan kazanmaktır. Kazandıktan sonra ne hissettiğimi de söyleyebilirim. Önceliğimiz maçı kazanmak.”

'UFAK TEFEK DEĞİŞİKLİKLER OLACAK'

“Sezona başlarken veya geçen seneden beri bir planlama yapıyorsun. Oyun formasyonu üzerinden tercihler yapıyorsun. Bazen ulaşmak istediğin oyuncudan uzaklaşabiliyorsun. Başkan ve yönetim kurulumuz sağ olsun birçok takımdan önde gidiyoruz. Tabi eksiklerimiz de var. Formasyonda bazen değişiklikler olacak. Oyuncular ve oyuncu profilleri bunu belirleyecek. Ufak tefek dokunuşlar bunu belirleyecek. Bir sürü süre ve yeni katılanlar var. Sene sonuna kadar 55 maç hesapladığımızda bir oyuncu oynama şansı yok. Dünyada da yoğunluk artıyor. Formasyon ve oyuncularda ufak tefek değişiklikler olacak"

'MİNİMUM 2 VEYA 3 OYUNCU İÇİN DAHA ÇALIŞIYORUZ'

“Başkan ve yönetim harika bir şekilde, birlikte çalışıyoruz. Oyuncunun geldiği ülke, ekonomisi hepsi önemli. İçerdeki dengeleri de ekonomik olarak bozmak istemiyoruz. Şu ana kadar gerçekleşen transferlerden iletişim kurduğumuz durum gerçekleşti. Minimum 2 veya belki 3 oyuncu için daha çalışıyoruz."

'BEN DIŞARIDA OLUMLU BİR ŞEKİLDE NET OLARAK KARŞILIĞINI ALIYORUM'

“Ben taraftarlar ile güvensizlik olduğunu düşünmüyorum. Trabzon’da Maraş Caddesi’nde de dolaşıyorum. Sosyal medya ne söylüyor bilmiyorum. Orası buhar olarak kayboluyor. Ben lige girerken bu kadar güzel plan yaparken, hazırlık maçları ve resmi maçı kazanırken bunlar neden gündemde bilmiyorum. Ben dışarda olumlu bir şekilde net olarak karşılığını alıyorum"

'AJAX'A TRANSFER OLDU'

“En son şampiyon olduğumu yıla bakarsanız en fazla altyapıdan oyuncu oynatanız. Altyapıdan çıkmış bir oyuncu da Ajax’a transfer oldu. Hem hazır olmayanı oynatıp hem de şampiyonluk mu olacaksın? En çok altyapında oyuncu kazandıran teknik adam olarak söylüyorum. Doğru yatırım yapmaya çalışıyoruz"

'OYUNCUNUN RAKAMLARINA ULAŞMAK ÇOK KOLAY OLMUYOR'

“Bazen 8 veya 10’a almak istediğin oyuncunun rakamlarına ulaşmak çok kolay olmuyor. Bazen de elindeki oyuncuya göre formasyon değiştirmek zorunda kalıyorsun. Transfer için çalışmalarımız devam ediyor"

'FORVET HATTI İSİMLERİ MEDYADA DOLAŞIYOR'

“Öncelikle 3 oyuncu hedefimiz var. Forvet hattı isimleri medyada dolaşıyor. Stoper yani sol stoper konusu var. 8-10 numara için de devam ediyor.”

'TURU GEÇMEK İSTİYORUZ'

Uğurcan Çakır, karşılaşma öncesi, “Hocamızın da söylediği gibi avantajlı bir skorla döndük. İlk maç olduğu için istediğimiz oyunu pek sergileyemedik. İlk maçlar uyum, kondisyon ve özgüven için önemli oluyor. Biz çalıştık ve hazırız. Rakibimize karşı inşallah yarın buradan galibiyet ile ayrılarak turu geçmek istiyoruz" diyerek şu ifadelere yer verdi:

'O GÜN BENİM İÇİN ÖZEL BİR GÜNDÜ'

“Aslında Avrupa Şampiyonası’nda 45 gün geçirdim. Orada da iyi bir başarı elde ettik. Ülkemizi biraz olsun mutlu ettik. Milli takımında oynayıp oynamamak değil önemli olan ülkemizi temsil etmek. Abdullah Avcı hocam bana biraz fazla izin verdi. 8 günlük bir tatilim vardı. Fit kalarak takımıma en iyi şekilde katılmak istiyordum. Motivasyon anlamında her zaman Trabzonspor için en iyisini yapmak istiyorum. O gün de benim için özel bir gündü. İnşallah hep böyle devam eder.


"OYUN ARTIK ÇOK ZORLAŞTI"

“Transferler tamamlandığında, eksik olan yerler kapandığında, transfer edilenlerin fiziksel süreleri tamamladığında ve bir futbolcunun bir mevkide değil birkaç mevkide oynadığında örneğin Ozan Tufan ve Cihan Çanak’ı kullanabiliyorsun. Oyun artık çok zorlaştı. En son Avrupa Şampiyonası’nda bunu gördük. Organizasyonların çok ön plana çıktığı ve planların içerisinde olduğu müsabaka kazanmanın kolay olmadığı iştahlı savunma ve hücumu beraber yapmak gerekiyor. Bugün savunmada duran top hücumda taç derken detaylar için içerisinde. Biz en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. İstediğim formasyonun zaman zaman dışına çıkmak zorunda kalacağız. Bazen bu oyunu ona göre oynamak gerekecek.

"TARAFTARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMASIN"

“Dördüncü seneme gidiyorum. 5.sezon başlangıcı. Trabzonspor taraftarı bizi hiç yalnız bırakmasın. Onların pozitif desteğine ihtiyacımız var. Müsabaka bitince tabi ki eleştiri olacaktır. Biz de geri bildirim toplantısı yapıyoruz. Onlar bizim 12.adamımız olunca farklı oluyor. Geçen sezon seyircisiz maçların keyfi de olmuyor bunu gördük. Televizyonda da keyif olmuyor. Onlar şehrin en büyük markasını yalnız bırakmasınlar. Onlarla çok daha güzeliz.

“Engin Poyraz Efe Yıldırım’ı ben profesyonel yaparak devre arası kampına götürmüştüm. Milli ara sonrası izinli. Sonrasında A takım kadrosuna katılacak ve sonraki süreçte neler yapabilecek onunla ilgili neler olabilecek hep beraber göreceğiz

"TRABZONSPOR İNADI İLE HER DAİM YARIŞACAKTIR"

“Avrupa kupalarının ilk turunu oynuyoruz. Bu turu geçersek ikinci turu Avrupa Kupaları’nda oynayacağız. Ya Avrupa’da devam veya Konferans’a dönüyorsun o da minimum 12 maça denk geliyor. Bu grupta aldığın pozisyona göre artabilir. Biz burada devam etmek istiyoruz. Trabzonspor’un Avrupa’da devam etmesi çok önemli. Türkiye ligi ve kupası ile 55 maçtan bahsediyoruz. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bu ligin domine taşlarıdır ve her zaman yarışmışlardır. Zaman zaman derbilerdeki sonuçlarla. Yanlış anlamıyorsam 4 yıldır derbilerde üstünlüğümüz var. Her zaman ekonomi ile yarışamazsın. Ama Trabzonspor inadı ile her zaman yarışacaktır.

"BEKLENTİLERİ YUKARI ÇEKMEYİN"

“Cihan Çanak zaten buralı. Avrupa’da doğdu ama orada da giydiği forma 61 numara olmuştu. Yatırım yaptığımız oyuncu ama eksikleri var. Bu süreler rakibe göre artaracaktır. Sizler de dahil bizler de dahil çevre de dahil beklentileri yukarıya çekmeyin biz gelişmesi gereken bir oyun oynuyoruz. Bazen 40 yaşına da gelsen oyun olarak geliştirmek gereken yerler vardır. Biz hem zihinsel hep taktiksel yanında olmamız lazım. Harika bir gol attı tabi onunla kalmıyor.

"ÖNEMLİ BİR İSİM"
“Güngör ağabey ile görüştüm. Milli takımda çalıştığımda da ilişkim ve iletişimim olan birisi. Trabzonspor’un 6 şampiyonluk yaşadığı kadroda bulunan önemli bir isim. Geçen hafta maça gitmeden önce onunla altyapı ile ilgili toplantı yaptık. Bu toplantılar devam edecek. Süreç ve iletişimimiz devam ediyor.