Trabzonspor, yeni sezon kamp çalışmalarına bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yaptığı çalışmayla devam etti.
Sabah saat 10:30'da yapılan antrenmanın ilk 30 dakikası basın mensuplarına açık yapıldı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Avcı, açıklamasında transferden, milli takıma, bordo - mavililerin yeni sezondaki oyun felsesfesinden, genç oyuncuların durumuna kadar bir çok soruyu yanıtladı. 
I M G 4519

Amacımız, mevcut oyuncuların durumunu görmek

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dilediğini kaydeden Avcı, "Yeni sezon hepimiz için, Trabzonspor için hayırlı olsun. Aslında geçen sezondan beri çalışıyoruz. 24’ünde fiziki olarak sahanın içerisinde başladık. Amacımız adaptasyon, mevcut oyuncuların durumlarını görebilmek ve sağlık durumları. Buradaki çalışmalarımız son dönemlerin en iyisi.

I M G 4514-1

Gelen oyuncular, adaptasyonu ve fiziksel durumları iyi

Antrenmanların şiddeti ve temposu yukarı doğru gidiyor. Gelen transferlerin adaptasyonu ve fiziksel durumları iyi geldiler. Katılımlar ile beraber daha da iyi olacağımızın mesajları var. Temmuz 25 itibarıyla başlayacak olan Avrupa maceramıza en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş yıllar sonra Trabzonspor’la sahaya indi! Şenol Güneş yıllar sonra Trabzonspor’la sahaya indi!

I M G 4455
Hazırlığı geçen seneden itibaren yapıyoruz

Avcı, bu senenin hazırlığını geçen seneden itibaren yaptıklarına dikkat çekerek, "Bu senenin hazırlığını yaparken, geçen sene koyduğumuz hedeflerde yarışmaya devam ettik. Bir çoğunu gerçekleştirdik. Bazı bölgelerde hamle yapamamıza rağmen elimizdekinin en iyisini yapmaya çalıştık. 


Bu sezon, 55 maç programı gözüküyor. Avrupa Kupaları, tekamül ederse ligle beraber milli takıma giden oyuncular ve kadro kalitesinin daha üst düzey olması gerekiyor" dedi. 


Daha temaslı bir oyun olacak

Trabzonspor'un bu sezon şiddetini arttıran, yardımcı konuşularla iyi bir oyun ortaya koyacağına dikkat çeken Avcı, "Trabzonspor’un genetiğinde olan oyun felsefesi. Bunu başarılı olduğumuz dönemde uygulamış takımız. Bunun şiddetinin arttırmaya çalışıyoruz. Temaslı oyun, yardımcı koşuların olduğu, topa değmeyen oyuncuların daha değerli olduğu, bir kişi değil 2 kişinin açacağı aanların daha fazla olduğunu göreceğiz. 
Yukarı doğru gidiyor. Antrenmanda hem oyuncu, hem de teknik heyetin enerjisi yüksek. Macaristan kampı buna olumlu cevap verecek. Eksiklerimiz tamamlandığında Trabzonspor taraftarının istediği arzuladığı, keyif aldığı alkışladığı takım olacağız inşallah. 

(Milli takımın son durumu) 
İstikrarlı bir turnuva takımı olmak çok önemli. Son 3 turnuva Avrupa Şampiyonasına giden Milli Takımımız var. Turnuvalarda inişler çıkışlar muhakkak olacak. Ama bugün 2. bir hedef olan gruptan çıkmayı milli takımımız gerçekleştirdi. Buna saygı duymak gerekiyor. Bunun içinde eleştiri tabiki olur. 
Bireysel zenginliği olan Milli Takımımızın, oynayarak daha fazla gelişeceğini düşünüyorum. Son derece başarılı buluyorum. Avusturya maçı da milli takımımız, ülkemiz adına sağlıklı geçiş olur. Buna bizim de destek olmalıyız. 

EGEMEN KORKMAZ VE MUSTAFA SARP'IN AYRILIĞI

Ekibimize yeni eklemeler yapmayacağız. Egemen ve Mustafa hocaya teşekkür ediyoruz. Hoca pro lisansa da gidiyor. 2 dönem beraber çalıştık. Önemli deneyimler kazandı. Bundan sonraki süreci kendisi geçiirecek. B planı olarak hazırlığımız vardı. Caner hocayı teknik ikibin içine aldık. Önder hoca da daha önce Başakşehir’de alt yapıdan olarak çalıştığım bir isim. İhsan hocayı biliyorsunuz. Bizim teknik koordinatörümüz. Zaten öyle çalışıyorduk. Şampiyona olduğumuz sene perde arkasında çok önemli katkıları oldu. Onun varlığı bize güç veriyor. O da bizimle beraber. Şu an itibariyle ekibe ilave olmayacak. İlerde ihtiyaç olursa, değerlendireceğiz. 

TRANSFER KONUSU

Transfer çok enteresan. Bazen spontane başka şeyler gelişebiliyor. Ortalam her mevkide bir birine yakın, rekabet olan, 55 maç oynayacak, uluslararası deplasmanlara çıktığım bir yerde alternatiflerin ve rekabetin bir birine yakın olması gerekiyor. Sayı vermeyeyim. Her mevkide bir birine yakın oyuncular olacak. 

YABANCI SINIRLAMASI

Senelerdir bu bütün kulüplerin genelinde olan bir şey. TFF’nin hassasiyetiyle ilgili bir karar alacağını düşünüyorum. Kluüpleri incelediğinde her kulübün mukaveleli oyuncusu var. Zaman dilimine yayarak yapılabilabilir. Oyuncunun, kulübün isteği, karşılıklı taleplerle bu bir şekilde çözülüyor. Biz sayısal olarak fazla duruyoruz ama bu bir şekildeçözümü bulacaktır. Talepleri olan da var, konuşulan da var…

GENÇ OYUNCULARIN DURUMU

Şu an itibariyle son 4 senedir alt yapıya teknik ve teknoloji olarak yaptığımız yatırım ve aynı zamanda eğitim amaçlı yatırım var. Burada 5 sezona gidiyorum. Arada 7 aylık boşluğum var. Bunun 2 tanesinde U19 takımımız Türkiye şampiyona oldu. Bu yatırımın karşılığı. Bir tek Poyraz U19 milli takımında devam edecek. Diğer potansiyel olanlar bizle beraber. U19, 4 senedir bizim yanımızda çalışıyor. Gelişmeleri net şekilde görüyoruz. İlk fırsatta bunları içeri atmaya ya da rekabette tutmaya çalışacağız. Bu haftaki çalışmalarda bizi son derece mutlu ediyorlar, umarım bu şekilde devam ederler.

Editör: Ömer Altıntaş