GÜNDEM

Ahilik Haftasında konuşan Başkan Kaya: “Esnafımıza can suyu olacak projelerimizi hayata geçireceğiz”

Trabzon’daki 37. Ahilik Kültür Haftası kutlamalarına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya “Bu zor süreçte Ortahisar Belediyesi olarak esnaflarımıza can suyu olacak projelerimizi hayata geçirme gayreti içerisindeyiz.

Esnafımızın her daim yanında olacağız” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya Trabzon'daki 37. Ahilik Kültür Haftası kutlamalarına katıldı. Trabzon Valiliği ve Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği koordinasyonunda gerçekleştirilen kutlama esnaf kortej yürüyüşü ile başladı.  23-29 Eylül Ahilik Haftası kutlaması Meydan Parkı Atatürk Alanı’nda devam etti. 

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından protokol konuşmalarıyla devam programda söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ahilik Haftası’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, “Ahi Evran’ın ‘Kalbini, kapını, alnını açık tut’ anlayışını şiar edinerek Türk kültürünün bin yıllık ahilik mirasını nesilden nesle aktaran, emeği alın terine, sebatı zanaata dönüştüren esnaflarımızın Ahilik Haftasını gönülden tebrik ediyorum. Ahilik sadece bir ticari faaliyet değil; toplumumuzun çok önemli bir dinamiği ve kadim kültürüdür. Tarih boyunca Selçuklu ve Osmanlı gibi büyük devletlerimizin kuruluşunda büyük katkıları olan önemli bir teşkilattır. Bir kültür mirası olan ahilik; hoşgörü, dayanışma, kardeşlik gibi güzel değerlerin toplumumuzu şekillendirmesinde önemli bir rol oynamıştır” dedi.

“BİZE YAŞATTIĞINIZ GURUR İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM” 
Trabzon’un Ahilik kültürüne bağlılığı ile Türkiye çapında bir başarıya ulaştığını kaydeden Başkan Kaya,  “Bilindiği üzere ülkemizde ahilik geleneğini yaşatmak adına Ticaret Bakanlığı tarafından her yıl; yılın ahisi, çırağı ve kalfası seçilmektedir. Trabzon olarak son 8 yılda 7 büyük ödül alarak erişilmesi güç bir başarıya imza attık. Tüm Türkiye’de ahilik denince akıllara Trabzon geliyor. Bize yaşattığınız bu gurur için siz değerli esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Trabzon’da yılın çırağı seçilen terzi çırağı Gülhanım Başaran kardeşimizi ve Trabzon’da yılın ahisi seçilen, aynı zamanda Ticaret Bakanlığı tarafından kendisine ahi esnafı beratı verilen ahşap oyma ustamız Yaşar Evcin ağabeyimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

“ESNAFIMIZIN HER DAİM YANINDA OLACAĞIZ”
Konuşmasının sonunda ekonomik gündemle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Kaya, Ortahisar Belediyesi olarak ekonomik darboğazdaki esnaflara her zaman destek olacaklarını belirtti. Başkan Kaya, “Ülke olarak zor bir dönemeçten geçiyoruz. Esnafımızın sıkıntılarını biliyoruz. Vatandaşlarımız ekonomik darboğaz içerisinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Vatandaşlarımız alamıyor, esnafımız malını satamıyor. Bu zor süreçte Ortahisar Belediyesi olarak esnaflarımıza cansuyu olacak projelerimizi hayata geçirme gayreti içerisindeyiz. Esnafımızın her daim yanında olacağız. Sözlerime son verirken hoşgörü, dayanışma, kardeşlik ve güzel ahlak gibi değerleri yaşatan, emeğiyle ahlakla yoğurarak kazanca dönüştüren esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı tekrar kutluyor. İşlerinde bereketli bol kazançlar diliyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 
Başkan Kaya, Temel Atakan Kılıç’a Ahilik Haftası ödülünü takdim etti.