Resim Çalıştayının son günü açılan resim sergisine Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Muhammet Ali Yılmaz, Resim Çalıştayı Sanatçıları ve sanatseverler katıldı. 
7Ae50Eba C75F 4E4B Bc5D C1367F3F96B0

Resim Serisinin açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ta uluslararası organizasyonlara imza atmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Ekim, “Akçaabat’ımız geçmişten beri sanatla iç içe yaşamış, sanatın her türlüsüne kıymet vermiş bir şehirdir. Biz de Akçaabat Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal anlamda yaptığımız organizasyonlarla şehrimizin bu özelliğini perçinliyoruz. Şehrimizi ulusal ve uluslararası tüm platformlarda tanıtarak bilinirliğini arttırma gayesindeyiz. Bu minvalde her yıl birbirinden farklı uluslararası organizasyonlar düzenliyoruz. Bu organizasyonlardan bir tanesi de Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı’dır. Bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı için Akçaabat’ımıza yurt içinden ve yurt dışından toplamda 15 resim sanatçımız geldi. Sanatçılarımız, Akçaabat’a geldikleri günden itibaren şehrimizin tarihi ve doğal mekanlarınıgezdiler; buralardan ilham aldılar; eserlerini oluşturdular. Yine Resim Çalıştayı kapmasında çocuklar için usta ressamlar eşliğinde Çocuk Resim Atölyesi etkinliği de düzenledik. Burada usta ressamlarımız geleceğin ressamlarıyla birlikte resim yaptılar; hayallerini renkli tuvallere yansıttılar. Minik ressamların yeteneklerini keşfetmelerine öncülük ettiler; onlar için rol model oldular. Bu tür uluslararası organizasyonlar kültür, sanat ve turizm açısından büyük önem arz ediyor. Akçaabat’ımıza gelen sanatçılarımızla kültürel manada bir alışveriş oluyor. Aynı zamanda da şehrimizin gönüllü turizm elçiliğini yapıyorlar. 11. Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı’mızın son gününde, usta ressamlarımızın eşsiz tablolarıyla hazırladıkları resim sergisini iştirak ediyoruz. Her birinin emeğini ve hayal gücünü yansıttıkları tabloları hayranlıkla görüyoruz. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere ve ressamlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. 
3Ff38Ae9 B374 4Cc7 A0B0 C779D48Eb5Bc

Akçaabat’ta Tarih ve Kültür Sanat Turu Akçaabat’ta Tarih ve Kültür Sanat Turu

Açılış konuşmasının ardından Akçaabat Belediyesi Erkek Halk Oyunları Ekibi, muhteşem bir horon gösterisi sundu. Beraberinde protokol üyeler, ressamlar ve sanatseverler 11. Uluslararası Akçaabat resim Çalıştayı kapsamında açılan resim sergisini gezdiler.

E2Db41De 305C 4Ef6 87F4 Fb5Fdd60B55194D490E9 C300 4Ebf Ad21 938B3Af8B9447A95184B 56Ef 4C17 92E5 58E90907596A

Editör: Haber Merkezi