Akçaabat Belediyesi, “Tükettiğini Üreten Belediye” sloganıyla hayata geçirdiği projelerle ilçede tarımsal üretimi ve peyzaj düzenlemelerini yeni bir seviyeye taşıyor. Modern seralarda yılda 2,5 milyon mevsimlik çiçek fidesi üretmek amacıyla yapılan yatırımlar, Akçaabat’ı doğa dostu ve üretken bir ilçe haline getiriyor.
Akçaabat İlçesi Düzköy Yolu üzerinde bulunan AkçaabatBelediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Şantiyesinde inşa edilenmodern seralar ve tohum ekim atölyesi, bölgenin tarımsal potansiyelini artırmayı hedefleyen projelerle donatılıyor. Saatte 800 fide viyolü doldurma ve 120 fide viyolüne tohum atma kapasiteli makinelerle çiçek üretim kapasitesini artıran belediye, bu projeyle mevsimlik çiçek maliyetini %75 oranında azaltmayı hedefliyor.
Bugüne kadar seralarda 400.000’in üzerinde bitki yetiştiren Akçaabat Belediyesi, bu sayede 5 milyon TL’den fazla tasarruf sağladı. Üretilen süs bitkileri ilçenin peyzaj düzenlemelerinde kullanılarak Akçaabat’ı daha renkli ve estetik bir görünüme kavuşturdu.
ARONYA FİDANLARIYLA ÇİFTÇİYE DESTEK
Belediyenin yalnızca süs bitkileri değil, tarımsal üretimi destekleyen projeleri de büyük takdir topluyor. Paydaşlarımız, Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü,Akçaabat Ziraat Odası ve DOKA işbirliğinde Bugüne kadar 205 çiftçiye 51.250 aronya fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı ve 200 dönümden fazla aronya bahçesi kuruldu. Belediyeye ait seralarda kullanılan ileri teknoloji donanımları, nem, ısıtma ve soğutma gibi iklim koşullarını otomasyon sistemiyle kontrol ederek 12 ay boyunca kesintisiz üretim yapılmasını sağlıyor. Bu sistem, tarımsal üretimde yüksek verimlilik ve sürdürülebilirlik sağlıyor.
Başkan Osman Nuri Ekim, “Akçaabat, artık sadece tüketen değil, üreten bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Modern seralarımızda yetiştirdiğimiz her çiçek, daha renkli bir Akçaabat’ın, dağıttığımız her aronya fidanı ise daha güçlü bir tarımsal geleceğin simgesidir. Yeni kazandırdığımız tohum üretme makinesi ise bu hedefimizi bir adım daha ileri taşıyor. Bu makine sayesinde yerel üretimi artırarak çiftçilerimize yeni imkanlar sunacak ve Akçaabat’ı tarımsal üretimde bir marka haline getireceğiz. Hedefimiz, 1000 dönüm aronya bahçesiyle Türkiye’ye örnek bir üretim merkezi olmak. Bu çalışmalar, Akçaabat’ı sadece daha güzel değil, daha güçlü bir geleceğe taşıyacak. Gelecek için üretmeye, büyütmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle kararlılığını dile getirdi.