Bölgelerin Kültürü Akçaabat’ta Bölgelerin Kültürü Akçaabat’ta

1E6F0790 B80C 44E1 90Da 2301906C115EAkçaabat Sahil Park Amfi Tiyatroda düzenlenen türkü geceleri etkinliğine çok sayıda Akçaabatlı katıldı. 

Karadeniz Bölgesi’nin birbirinden güzel eserlerinin seslendirildiği gece, renkli görüntülere sahne oldu. Saz ve söz ustalarının seslendirdiği seçkin eserlere, Akçaabatlılar da eşlik etti. 
52710C81 Cd6B 43Ff Ac84 36B9Bcf276A3

Müzik, eğlence, kültür ve sanatın bir arada olduğu gecede finali Akçaabat Belediyesi Kız ve Erkek Halk Oyunları ekipleri yaptı. Halk oyunları ekiplerinin sergiledikleri horon gösterisi izleyenlerden takdir topladı. 

Kültürlerin kaynaşma merkezi Akçaabat’ta yaz etkinliklerinin devam edeceğini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Kültür ve sanatın başkenti olan Akçaabat’ımızda yılın her dönemi birbirinden Farklı aktivitelere imza atıyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler hemşehrilerimiz tarafından yoğun ilgi ve alaka ile karşılanıyor. Hemşehrilerimiz memnun bizler de mutluyuz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Yöre Yöre Türkülerimiz etkinliği Akçaabatlılar tarafından çok beğenildi. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda da bu etkinliğimizi çeşitlendirerek devam ettireceğiz. Modern yüzüyle hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz sahil parkımız birçok etkinliğe ve aktiviteye ev sahipliği yapıyor; yapmaya da devam edecek. Organizasyonun düzenlenmesinde emek harcayan herkese, saz ve söz ustalarımıza teşekkür ediyorum. Haftaya aynı günde yine aynı yerde farklı bir yöremizin türküleri ve kültürüyle hemşehrilerimizi buluşturacağız. Şimdiden yediden yetmişe tüm hemşehrilerim davetlidir.’ Dedi.

9031Fbbe 27Bc 403C 95D1 Aa0812B1077B

Editör: Haber Merkezi