Yaz akşamlarını sahil parkta geçiren tüm Akçaabatlılar, Akçaabat Belediyesi organizesinde düzenlenen birbirinden güzel etkinliklerle hoş vakit geçiriyor. 
3548Efe1 Fb12 4A44 Bc43 39Aca1A69335

CHP’li Fatih Suat Oyman ve Gazeteci Kübra Kotaman Mutluluğa Yelken Açtı CHP’li Fatih Suat Oyman ve Gazeteci Kübra Kotaman Mutluluğa Yelken Açtı

Akçaabat Belediyesi tarafından sahil parkta yapılan ‘Yöre Yöre Türkülerimiz’ etkinliğinde Ankara Yöresine ait türküler, canlı performansla seslendirildi. 

Etkinlikte bir yandan anonim türküler söylendi bir yandan da anonim türkülerin hikayeleri izleyenlere anlatıldı. Ankara yöresinin sözlü sazlı müzik kültürü Akçaabat’ta tanıtıldı. 
529A34Ad 6A20 40B2 9B6C 8E8132D50983

Etkinliğe katılarak duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Yaz akşamlarımıza, sahilimize ve hayatımıza renk katacak organizasyonlar yapmaya devam ediyoruz. ‘Yöre Yöre Türkülerimiz’ konseptiyle başlattığımız programımızda Ankara yöremizi konu edindik. Hem sanatçılarımız hem de izleyicilerimi muhteşem bir performans sergilediler; harika bir geceye imza attılar. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçenlere, sanatçılarımıza ve siz kıymetli hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Haftaya yine aynı yerde farklı bir yöremizin türküleriyle buluşmak dileğiyle diyor; saygılar sunuyorum.” Dedi. 

Akçaabat Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte yaz boyunca her hafta sahil parkta farklı bir yörenin konu edinileceği, farklı bir yörenin türkülerinin ve kültürünün tanıtılacağı belirtildi.

Editör: Ömer Altıntaş