Baro Başkanı Av.Duygu Keleş Aydın Trabzon Barosuna bağlı Avukatlara ve şehrin dinamiklerine aday olduğunu böyle açıkladı . 

Azizoğlu Sürmene’de öğrencilerin yemeklerini elleri ile ikram etti Azizoğlu Sürmene’de öğrencilerin yemeklerini elleri ile ikram etti

Değerli meslektaşlarım, 
 
​2003 yılından beri çatısı altında bulunduğum Trabzon Barosunda 2016 yılından itibaren sizlerin teveccühleri ile yönetim kurulu üyesi, genel sekreter ve cumhuriyetle yaşıt baromuzun 100. yılında Baro Başkanı olarak görev yapmanın gururunu yaşadım. 
 
​---------------- 
​Bugün gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki; görev yaptığım süre içerisinde meslektaşlarımca bize iletilen tüm sorunlara çözüm aramak, tüm kurul ve komisyonlarımıza özgürce çalışması adına her imkânı sunmak ve baromuzun süregelen sorunlarını derhal ortadan kaldırmak için hiçbir şahsi beklenti içerisine girmeden, büyük bir özveri ile çalışmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
 
Bu anlayışın sonucu olarak Trabzon Barosu;
​2024 yılında kurulan Trabzon Akademik Odalar Birliğinin 5 kurucusundan biri olmuş ve ilk dönem sözcülüğünü üstlenmiş,  
​Valilik, Belediyeler, Cumhuriyet Başsavcılığı, Emniyet Müdürlüğü gibi devlet kurumlarının yanı sıra engelli, kadın ve çocuk alanlarında ilimizde faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütleri ve UCİM, AKUT, Toplum Gönüllüleri Vakfı gibi birçok kuruluş ile işbirliği içerisinde birçok projeye imza atmış, 
​TBB nezdinde hayata geçirilen her projede öncü barolardan olmuş ve meslektaşlarımız da TBB’nin tüm üst kurul ve komisyonlarında etkin olarak görev almıştır. 
 
 
 
​Değerli meslektaşlarım, 
 
​İlk günden bu yana, sorunlarımız ve bunların çözümü için neler yapılabileceğini sizlerle konuştuk. Esasen birçok problemin ancak yasama organı tarafından çözülebileceğini ve sizlere asla soyut vaatler vermeyeceğimizi ifade ettik.  
​Bunun yanında mesleğimizin ve meslektaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması adına Trabzon Barosu olarak gerekli her adımı attığımız gibi TBB çatısı altında yapılan her faaliyetin de en büyük paydaşı ve destekçisi olduk. 
​Görev yaptığımız süre boyunca meslek büyüklerimizin tecrübelerinden faydalanmaya, baromuzun ve bizlerin yoluna ışık olması için onların fikirlerini almaya özen gösterdik. Yine arkadaşlarımızla birlikte gençleri dinleyip sorunlarımıza çözümü de onlarla birlikte aradık. Bu düşünceyle genç ofislerin açılması ve yine genç meslektaşlarımıza CMK sisteminde pozitif ayrıcalık sağlanması, göreve geldikten sonraki önceliklerimiz oldu. 
​Bu süreçte şahsıma ve baromuza kattıkları değerler için tüm meslektaşlarımıza minnettarım. 
 
 
 
 
 
​ 
Değerli meslektaşlarım,
 
​Son dönemlerde baroların ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik tablo hepimizin malumudur. Buna rağmen; şartları bahane etmeden, bu sıkıntılı sürecin sizlere ve baromuza yansımaması adına gece gündüz demeden çaba sarf ettik.  
​Baromuzun gelir ve giderleri ile yapılan tüm harcamalarını şeffaf olarak sizlere açıkladık. Gereksiz harcamalardan uzak durarak tüm kaynaklarımızı meslektaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaya özen gösterdik. 
 
​Ve tüm bu zorluklara rağmen iki yıl içerisinde: 
• Tarihi hizmet binamızın yıllardır süren tahliye sorunu çözülmüş ve 10 yıllığına kiralanan binamızın 13 aylık kirası ise peşin olarak ödenmiş,
• Yine bu binamızın bir kısım tadilatı tamamlanmış,
• Tüm tefrişatı ile birlikte genç ofisler açılmış,
• Adli yardım ödemeleriniz eksiksiz olarak yapılmış,
• 100. yıl özel dergisi çıkarılmış,
• Trabzon Barosu Mobil Uygulaması ve “Duruşma Takip Sistemi” hayata geçirilmiş,
• Sayısız sosyal sorumluluk projelerinde yer alınarak birçoğuna öncülük edilmiş,
• Trabzon Barosu Müzesi için çalışmalara başlanılmış,
• Meslek içi eğitimlerden yabancı dil kursuna, kültür sanat faaliyetlerinden spor oyunlarına, işaret dili eğitiminden halk oyunlarına, müzik topluluğundan gezi ve sosyal etkinliklere kadar ciddi bir emeğin yanında önemli bir ekonomi de gerektiren 100’ün üzerinde etkinlik ve kazanımın hayata geçirilmiş olmasının mutluluğu içerisindeyiz.
 
 
​Kıymetli meslektaşlarım, 
 
​Sizlerin desteği ile yeniden göreve gelmemiz halinde: 
• Özellikle bankacılık işlemlerinde meslektaşlarımıza ayrıcalık ve maddi katkı sağlanması için yapılan çalışmaların sonuçlandırılması,
• Yalnızca meslek içi eğitim faaliyetleri ile staj eğitiminde kullandığımız yeni hizmet binamızın işler hale gelebilmesi adına TBB ile ortaklaşa planladığımız Trabzon Barosu Avukat Konukevi projesinin hayata geçirilmesi,
• Trabzon Adliyesi içerisindeki yerleşkemizde bir bebek bakım ve oyun alanı oluşturulması,
• Sosyal faaliyet ve eğitimlerimizin daha da çeşitlendirilmesi,
• Mesleğimizin onuruna uygun şartların sağlanması, adalete ve hukuk devletine olan güvenin tesis edilmesi, Trabzon Barosunun daha da ileriye taşınması için aynı özveri ve gayretle çalışacağımızın sözünü veriyorum.
 
 
 
​Daha önce olduğu gibi; tüm meslektaşlarımızın kendisini yönetimin paydaşı saydığı, her fikrin saygı gördüğü, şeffaf, paylaşımcı ve güçlü yönetim anlayışı ile, ekim ayında gerçekleştirilecek olan genel kurulumuzda Trabzon Barosu Başkanlığına yeniden aday olduğumu açıklıyorum. 
 
​Çıktığımız yolda şahsıma ve arkadaşlarıma destek vereceğinize yürekten inanıyorum. 
 
 
​Saygılarımla…

Editör: Melek Çakır