Trabzonspor 'un efsane başkanı M.Şamil Ekinci Vefat Etti Trabzonspor 'un efsane başkanı M.Şamil Ekinci Vefat Etti

Trabzonspor'un Süper Lig'e yükselişinin 50. yılı dolayısıyla program gerçekleştiriliyor.

Programa katılım gösteren Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu şöyle konuştu;

“Yenimahallesi’nde doğduğum Erdoğdu’da hayatımın geçtiği ergen gençlik çağlarımın Sigorta’da geçtiği Uzunsokak’ta yürüdüğüm Kemerkaya’da dolaştığım Gazipaşa’sında dershaneye gittiğim şehrin bakan olarak bağrına basmasının gurunu yaşıyorum. Bu şehir efsaneler şehri, bu şehir Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş savaşında yanında olduğu şehir. Bu şehir aynı zamanda mücadelenin adanmışlığın şehri bu futbol takımı onu gösteriyor. Ne makas etlerle yola çıkıldığını ne zorluklar olduğunu biliyorum."


"Özellikle iyi çalışmamız idealleri kaybetmememiz ve kendimize güvenimiz ile birlikte yürümemiz gerekiyor sadece futbolda değil sporda değil esasında Trabzonspor’un bir devrim yaratması Anadolu’nun, Türk insanının neler yapacağının da göstergesidir. Vahşet medeniyetinin hüküm sürdüğü dünyada yaşıyoruz. İnsanların birbirine kötülük yaptığı yapaylığın ön plana çıktığı dünyada yaşıyoruz. O yüzden bu anılarımızı çocuklarımıza gençlerimi anlatmamız lazım. Sadece makamlarla, parayla sıfatlarla yaşanmıyor esasında anılar ve idealistlik ile yaşanıyor."


"Eğer bunu topluma anlatabilirsek empati duygusunu çalışkanlığı anlatırsak başkasını anlamayı anlatırsak problemlerin üzerinden geliriz. Bu toplum bir araya gelince başarılmayacakları bir şey olmadığını gördüm ben. Depremde gördüm. Önemli olan bizim bir araya gelebilmemizdir. Ayrıştırıcı değil birleştirici tarafları bir araya getirirsek böyle efsaneler başarılar oluşturuluyor. O yüzden teşekkür ediyorum beni bağrınıza bastınız. Ben sağlık bakanı olarak elimden geleni yapmaya çalışacağım hep beraber sizden de yardım isteyeceğim. En önemli sağlık merkezlerinden biri Trabzon bizde elimizden geleni yapacağız. Beni bağrınıza bastınız evladınız olarak kabul ettiniz teşekkür ediyorum.”I M G 9495-1

Editör: Ömer Altıntaş