SİYASET

Bakan Uraloğlu: "Trabzon'un tarihi konumuna güç kazandırmış olacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde açıklamalarda bulundu.

  

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi program kapsamında Trabzon'a geldi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde değerlendirmelerde bulunan Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Irak'n Başkenti Bağdat'taydım. Günübirlikte ziyaret yaptık. Ulaştırma Bakanı ile görüştük. Kalkınma yolu, Basra Körfezi'nden başlayıp Ova köye kadar gelecek olan ve oradan Kule'ye gidecek olan bir hat.

Ülkemizi hem demir hem de kara yolu ağlarıyla örüyoruz. Trabzon'dan başlayıp bütün güneye kadar inip; Zigana'dan Vauk Dağı'ndan Kop'tan Erzurum üzerinden inen bir hat var. Bu taraftan Kalkınma yolunu bitmiş olduğumuzda bağlantı yapmış olacağız. Trabzon'un tarihi konumuna biraz daha güç kazandırmış olacağız. Verimli bir ziyaret yapmış olduk.


Onun haricinde Doğu Karadeniz genelinde insanların bir yaşam tarzı ve kültürü var. Coğrafyanın emrettikleri var. Gece seyahat ederken yayla yolunda mutlaka bir lambanın yanında ev vardır. Su gidecek, elektrik gidecek, yol gidecektir. İnsanlar buralara sahip çıkıyorsa bizim görevimiz de bunu yapmaktır. Ciddi zorluklar getiriyor ama biz AK Parti hükümetleri döneminde büyük yatırımlar yaptık. Yine gayret ediyoruz. Zor ve pahalı. Parasal anlamda imkan olsa bile coğrafyanın size emrettiği kurallara uyma açısından zamana tahammül gerekiyor.


Kanuni Bulvarı aşağı yukarı bitti. Değirmendere bağlantısını Boztepe'den sağlarsak birazcık daha etkin hale gelecek. Büyükşehir ile konuşuyoruz. Çevre yolu projesi var. 3 etapta yapalım diye uğraşıyoruz. 1. etaba başladık ve devam edeceğiz.

Hafif raylı sistem, Cumhurbaşkanımızın onayıyla bakanlığımızın uhdesini alındı. Bu ay proje programına aldıracağız. Bir taraftan da projesine başladık. Bir an önce bitirip Trabzon'a modern, çevreci ve güveli bir ulaşım sistemi kazandırmayı hedefliyoruz.

Yeni bir havalimanı bir projemiz var. Onu da yatırım programını aldık. 


Havaalanı ile ilgili dış hatlar terminali yaptık. Bir bağlantı yapıyoruz, onu yapmadan açmayalım. Bir olumsuzluk yaşanırsa sıkıntı olur. Bu ay sonuna kadar bitirip açacağız.

Trabzon'un pist uzunluğu 2600-2650 metre civarında. Trabzon için yeterli değil. Genişliği de yetersiz.

Yeni bir havalimanı bir projemiz var. Onu da yatırım programına aldık.