Başkan Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada Trabzon’da Su Ürünleri İhtisas OSB kurulması, Beşikdüzü OSB üçüncü etabının yatırım programına alınması ve OSB’lerin etrafındaki 50 metrelik sağlık koruma bandı uygulamasının 10 metreye indirilmesi taleplerini Bakan Kacır’a iletti.

IMG_3963

OSBÜK GENİŞLETİLMİŞ YÖNETİM KURULU TOPLANTISINA KATILDI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısı Ankara’da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi, TTSO Meclis Başkanvekili Selçuk İskender ve diğer ilgililer katıldı.

“SU ÜRÜNLERİ İHTİSAS OSB ÇALIŞMALARI ŞİMDİDEN BAŞLATILMALIDIR”

Toplantıda bir konuşma yapan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, iş dünyasının OSB’lerle ilgili taleplerini dile getirdi. Çelebi, Trabzon’da ve bölgede su ürünleri sektörünün büyük bir ilerleme kaydettiğini, Karadeniz’de üretilen Türk somonuna dünyadan çok büyük talep olduğunu ifade ederek, “Somon ve diğer su ürünleri üreten tesisler çok dağınık şekilde, bazen kısıtlı imkanlarla faaliyet gösteriyor. Bu nedenle Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması artık ihtiyaç haline gelmiştir. Su kaynakları yeterli olan bir bölgede, çevreye duyarlı yapısı ve arıtma tesisleriyle, ileri teknoloji somon ve diğer su ürünleri işleme fabrikalarıyla, yem üretiminin de yapıldığı bir ihtisas OSB kurulması kararı alınmalıdır. Süreç zaten 7 – 8 yıl sürdüğü için kararın bir an önce alınarak yatırım programına koyulmasını ve çalışmaların başlatılmasını talep ediyoruz” dedi.

“BEŞİKDÜZÜ OSB 3. ETAP YATIRIM PROGRAMINA ALINMALIDIR”

Başkan Çelebi, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi üçüncü etap çalışmalarının da orta vadede yatırım programına alınmasını talep ederek, “150 dönümlük üçüncü etabın zemin etütleri yapıldı. Beşikdüzü OSB’ye de büyük talep var. Orta vadede üçüncü etabın yatırım programına alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

“SAĞLIK KORUMA BANDI 10 METREYE DÜŞÜRÜLEBİLİR”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Doğu Karadeniz bölgesinde yatırım arazisi sorunu yaşandığını, bu nedenle üretilen her arazinin çok kıymetli olduğunu da ifade ederek, “Organize sanayi bölgelerinin çevresinde 50 metre genişliğinde sağlık koruma bandı bulunuyor. Bu alanın genişliğinin bölgemizde 10 metreye düşürülmesini talep ediyoruz. Mevcut uygulamada arazi kaybı çok oluyor ve onlarca yatırımcıya tahsis edilebilecek araziler atıl durumda tutuluyor.  Bu anlamda bölgemizde Konya’da, Kayseri’de olduğu gibi çok geniş araziler olmadığı için sağlık koruma bandı genişliğinin 10 metreye düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.

Editör: Muharrem Altıntaş