Başkan Osman Nuri Ekim “ Bugün basına yansıyan yine trajikomik bir açıklamaya cevap vermek zorunda kalıyoruz. Son birkaç aydır belediye mevzuatını, yönetimini, muhasebesini henüz öğrenemeyen muhalefet yine yanlış bir açıklamada bulunarak iftira siyasetine devam ediyor. 

İlk dönemimde “Neden borçlanmıyorsunuz böyle belediyecilik mi olur?” diyen CHP sıraları şimdi neden borçlanıyorsunuz diyor. 

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum 5393 sayılı Belediye Kanununun 68’inci maddesine göre “Belediye ve bağlı kuruluşları ile bunların sermayesinin yüzde ellisinden fazlasına sahip oldukları şirketler, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin, 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarının yılı içinde toplam yüzde onunu geçmeyen iç borçlanmayı belediye meclisinin kararı; yüzde onunu geçen iç borçlanma için ise meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının onayı ile yapabilir.”

AK Parti Arsin İlçe Başkanı İstifasını Verdi AK Parti Arsin İlçe Başkanı İstifasını Verdi

Doğal olarak bir borçlanma varsa CHP meclis üyelerinin de yer aldığı belediye meclisin bu kararı alması gerekmektedir. 

Biz borçlanmadık diye bir açıklama hiç yapmadık. Borçlanma gerçek kişi tüzel kişi farketmez ödenebilir düzeyde olduğu oranda büyümek ve ilerlemek için bir gerekliliktir. Yatırımlarımızı finanse edebilmek için ödenebilir düzeyde borçlandık. Mecliste aldığımız bir borçlanma kararı var ancak bu borçlanma yüzde 10’un altında ve bu borç yatırım harcamalarımız için kullanıldı. SGK borcumuz daha öncede belirttiğim gibi bulunmamaktadır.

Ancak kendisinin basınımız ile paylaştığı rakamlar bu borçlanma ile tamamen alakasız. Bu rakamlar sadece 2023 yılındaki gelir ve gider dengesidir. Şöyle düşünün haziran ayında aylık maaşınızdan daha fazla harcama yaptınız ama cebinizde hala paranız var, çünkü önceki aylardan kalan birikiminiz var. Bu rakamlar borçlandığımız anlamına gelmiyor. Bu hususu muhasebe bilen bir kişiye danışırsalar böyle komik bir duruma kendilerini düşürmezler.

Tekrar altını çizerek belirtiyorum, ilgili yılda gider gelirden fazla ise bu borçlanma demek değildir. Biz zaten faaliyet raporlarımızda ve kesin hesaplarımızda bunları açıklıyoruz gayet şeffaf ve hesap verilebilir bir belediyecilik anlayışımız var.

Festivalimizin ise bu yıl 32.sini düzenledik. Bizden önce de vardı bizden sonrada olacak bir kültürel mirastır festivalimiz.Bu yıl yine yoğun bir ilgi gördü. Halkımız memnun, turistlerimiz memnun. Bizler her zaman sanatın sanatçının yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Tekrar başta Vakıflar Bankası Genel Müdürü Abdi Serdar ÜSTÜNSALİH olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.

Sokak köpeklerimize hususunda yürürlükteki mevzuat gereği işlem yapıyoruz. En son günden olan dostlarımızı Trabzon Büyükşehir Belediyemize ait merkezimize naklettik. Halkımızla bunu paylaştık. İnanmadılar gidip merkezi ziyaret ettiler. Kendi gözleriyle gördüler. Siyasi malzeme bulamadılar. Hayvan severler tarafından bu dostlarımız sahiplenildi. Bizde yakın zamanda rehabilitasyon ve bakım merkezimizi hizmete sokacağız.

Her eleştiriye cevap veremeyecek kadar yoğun çalışıyoruz. Lütfen eleştirirken biraz daha dikkatli olalım. Halkımızı yanlış yönlendirmeyelim.“ dedi.

Editör: Ömer Altıntaş