Trabzon'un Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi'nde bulunan dolgu alanı için yeni gelişmeler yaşandı.

I M G 1481

Gülcemal Projesi olarak adlandırılan alan için bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulunarak projenin start aldığını duyurdu.

Başkan Genç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Şehrimiz adına çok önemli gördüğümüz bir proje ile ilgili toplanmış bulunuyoruz. Hepinizin malumu, seçim döneminde daha önce bir kısmı başlatılan fakat ara verilen Gülcemal Projesi ile ilgili yeni bir dönemi başlatıyoruz. Şehrimiz bir deniz şehri; hemşehrilerimizin bir yakınması olmuştu: Sahil yolu yapıldı ama sahil yolu ile beraber denizle ilişkimiz kesintiye uğradı. Bu nedenle biz, deniz şehrimizde hemşehrilerimizin denizden daha çok yararlanması için Gülcemal adında bu projeyi başlatmıştık.

I M G 1480
250 dönümlük kısmını tamamlamıştık, kalan kısmın tahkimatı için gayretimizi ortaya koyuyorduk. Seçimlerde hepiniz takip etmişsinizdir, raylı sistemden sonra olmazsa olmaz Gülcemal Projesi. Daha önceki ismi Uzunkum, bunu da istişare edeceğiz. İsmini daha sonraya bırakalım şimdilik. Bizim için az sonra 750 dönümlük alanı şimdi vereceğimiz start ile beraber başlatacağız. 2 yabancı, 1 yerli firma ile beraber konsept çalışmalarını yapacağız.”

ÇABALARIMIZ DEVAM EDECEK

“Çocuklarımıza, gençlerimize, yaşlılarımıza, turistlere hitap edecek. Şu anda çok çok önemsediğimiz, belki önemli bir maliyeti ile birlikte, sağ olsun şehrimizin evladı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu ve bütün siyasilerimiz ile işin üzerinde durduk. Bu işi bu dönem Trabzon gündeminden çıkaracağız. Ve Trabzon'da yeni muhteşem bir alan kazandırmak istedik. Bir mutabakat ile birlikte 500 dönümlük bir alanın tahkimat işine başlayacağız.


O tahkimat işi yürürken denizi göremeyen yoldan bulunan alanı da düzelteceğiz. Konsept projeyi de gerçekleştireceğiz. Raylı sistemi de bu dönem hayata geçirmek için çabalarımız devam edecek.”

LUNAPARK TARZINDA KONSEPTLERİMİZ OLACAK

Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı

Projede lunapark olup olmayacağı sorusuna yönelik konuşan Başkan Genç, “Şu anda bir firma, bizim Yenimahalle'de "fuar alanı" dediğimiz alanı kiraladı. Orada lunapark ünitesini getirdiler. Biz çocukken Trabzon’a geldiğimizdeki en büyük hayalimiz çarpışan arabaya ulaşabilmekti.


Lunaparklar da bu projenin içerisinde olacak. Şehre gelen ziyaretçilerimiz, şehrimize güzel bir akvaryum kazandırdığımızı biliyorlar ve bu türden alanların sayılarının fazla olmasını istiyorlar. Turizm için lunapark tarzında konseptlerimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

O BÖLGE BOŞ KALACAK

Dolgu işine yönelik de bir açıklama yapan Başkan Genç, şunları söyledi: “Dolgu alanı devam ederken, normal şartlarda düşüncemiz barınağa kadar devam etmesiydi. Göreve geldiğimizde 900 metrelik bir alanı boş bırakalım, orası da denize doğrudan temas edebileceğimiz bir yer olsun dedik.

I M G 1484-1
Kayalıklarla birlikte eski nostaljik görüntü olsun diye sözleştik. Sağ olsun Murat Başkan da bu alanı boş bıraktı. O bölge boş olarak kalacak ve plaj olarak konsept yapacağız. Ganita aksımız çok güzel oldu. Tam bir yaşam alanı haline geldi. Ganita’dan başlayan sahili kesintisiz bir şekilde Akyazı'ya, ardından Akçaabat'a kadar devam ettirmek istiyoruz. Güzel bir yaşam alanı sunmak istiyoruz."

I M G 1483-1

KÖTÜ KOKU GİDERİLECEK

Başkan Genç, Trabzon’da yaşanan kanalizasyon ve kötü koku sorununa yönelik açıklamalarda bulundu. Başkan Genç, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile beraber görüştük. Trabzon’umuzda bu koku işini tamamen yok edecek biyolojik arıtmanın startını vereceğiz. Çalışmalarını başlatıyoruz.


Trabzon’umuz artık bu drenaj sistemi ile beraber oluşan atık sulardan kurtulacak ve bu koku işinden kurtulacak.

Biyolojik arıtma sistemi ile ilgili çalışmalarımıza karayolları ile de entegreli olarak başlıyoruz. Bu dönem inşallah tamamlanacak. Tabiata belki yapacağımız en iyi iş olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

I M G 1485

Editör: Ömer Altıntaş