Başkan Kaya : Kentsel Dönüşüm Projesi İmamoğlu güvencesiyle yapılacak!

Kentsel dönüşüm tanıtım ofisi açılışına CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu,ORBEL Genel Müdürü Celal Akaç ve daire amirleri katıldı . 

I M G 3196-1
 
 Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Ofisi’nin açılışını yaptı. 

Bugün Çağlayan Mahallesi’nde yapılan açılışta konuşan Başkan Kaya, inşaat üretim sürecinin 2 yıl olarak ön görüldüğünü söyledi.

I M G 3214-1

Başkan Kaya, ayrıca projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden KİPTAŞ ile yapacaklarını bu nedenle de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. 

Başkan Kaya, hazırlanan protokolde de olduğunu belirterek yapılacak Kentsel Dönüşümde 100 metre kare inşaat alanı olana, yine 100 metre kare verileceğini de söyledi. 
I M G 3213-1

Açılışta ilk olarak Çağlayan Mahallesi muhtarı Adem Yılmaz konuştu. Yılmaz, “Çağlayan’ın Kanayan yarası olan bu projeyi ortada bırakmadı. Kimseye de bırakmadı. Görüşmelerini, çalışmalarını yapıp bugün ki aşamaya getirdi. En kısa zamanda Çağlayan’da burada temel atma törenini de yapmanızı istiyoruz” dedi. 
I M G 3198

YÜZDE 17 - 18’LİK KISIMLA İMZALANAN PROTOKOL

Başkan Kaya ise, “84 yılında Ortaokulu burada okudum. Belediye Başkanı seçildiğimizde önümüzde Çğlayan Kentsel Dönüşüm Projesi bulduk. Bizden önce sağ olsun yöneticiler bir takım adımlar atmışlar. Bir takım görüşmeler yapmışlar. Birinci etabın yüzde 17 - 18’lik kısmı ile imzalanan protokol var. Biz hiç bir projeyi yarıda bırakmayacağız. 

ARKAMIZDA DAĞ GİBİ EKREM İMAMOĞLU VAR

Türkiye’de yapılan Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının en halkçı, en uzlayışıya dayalı modelini burada uygulayacağız. 

Bugün Türkiye’de çok büyük ekonomik sıkıntı var, inşaat sektöründe duygunluk var. Ama sağ olsun arkamıza dağ gibi Ekrem İmamoğlu var. Ben İstanbul’a gittim. Bizzat başkanımla bu meseleyi görüştüm. Ne yapmayı düşündüğümüzü anlattım. Hemen KİPTAŞ Genel Müdürünü yanımda aradı talimat verdi. “Agresif tutum alıyoruz, hızlı hareket ediyoruz” dedi. İstanbul’da bizi gururla temsil eden Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. 
I M G 3213-1

Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı

KİPTAŞ GÜVENCESİ İLE ADIMI ATIYORUZ

Kentsel Dönüşüm Meselesi, Çağlayan’da uzun dönemdir konuşuluyor. Bu konuda atılmış adımlar var. Seçildiğimiz günden beri Çağlayan’da bizi ziyaret eden eşimiz dostumuz arkadaşımız var. Herkes buranın başlamasını istiyor. Bizde elimizi taşın altına koyuyoruz, KİPTAŞ Güvencesi ile adımı atıyoruz. Burada hepinizden destek bekliyoruz. Birliktelik olacak. Bu birliktelik, burada açtığımız ofisle olacak. 

Daha önce yapılan görüşmeler olduğunu söylemiştim. O görüşmeleri nihayetlendirip, projeye başlamak istiyoruz. 

ATACAĞIMIZ HER ADIMDAN BURADA HAK SAHİPLERİNİN HABERİ OLACAK

Kentsel Dönüşümün temelinde şu var. Halk memnuniyeti, vatandaş memnuniyeti var. Sizlerle uzlaşı var. Gönül istiyor ki bütününüzle uzlaşarak, yüzde 100’ünüzle uzlaşarak buradan Kentsel Dönüşümü başlayalım. 

Burada şeffaflık var. Her adımız şeffaf olacak. Yapacağımız her uygulamadan, atacağımız her adımdan burada yaşayanlar olarak, hak sahipleri olarak haberiniz olacak. 

ADALETLİ İŞ YAPACAĞIZ

Adaletli iş yapacağız. Allah bize adaletsiz iş yapmayı nasip etmesin. Adaletli iş yapacağız. Hiç kimsenin hakkını, hiç kimseye yedirmeden iş yapacağız. 
Geçmiş dönemde ne denilmişse onun arkasındayız. Metre karesine, metre kare verilecek.

METREKAREYE, METREKARE VERME TAHAHHÜDÜ VAR

Burarda protokolde belidir. 100 metre kare inşaatı olana 100 meter kare verme taahhüdü var. Konuşulan budur, gereğini d ebiz yapacağız. Hiç kimsenin mağdur olmasına gönlümüz razı olmaz. O yüzden adalet kelimesinin altını özellikle çiziyorum. Her aşamasından haberiniz olacak süreçten bahsediyorum. Uzlaşı diyorum. 

ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE AĞLAYAN OLMAYACAK

Trabzon’da yaşanmış Kentsel Dönüşüm uygulamaları var. Çömlekçi örneği. Millet mağdur edilmiş, hala bitmemiş.. Orada ağlayan insanlar var, oradan yola çıkarak şunu söylüyorum: Çağlayan Kentsel Dönüşümde ağlayan olmayacak. Çağlayan’ı hep beraber güldüreceğiz. Yapacağımız doğru işlerle protokolleri tamamladığımız zaman hemen tavır alıp üretim sürecine başlayacağız. İnşaat üretim sürecimizi 2 yıl görüyoruz. Bütün zaman hesaplamaları, bütün finansman hesaplamaları yapıldı. 

Sizlerin kafasında soru işaretleri vardır. Bu olacaktır. Her biriniz hakkınızı sonuna kadar arayacaksınız. Bu devirde ev sahibi olmak, arazi sahibi olmak mümkün değil. Ev sahibi arama almak hayal oldu. Elimizde her metre karenin değerini bilip sahip çıkmamız lazım. Bu konuda söyleyeceğiniz her cümleyi kıymetli buluyoruz” dedi. 

Ardından Başkan Kaya, vatandaştan gelen soruları yanıtladı. 

KİRA YARDIMI YAPILACAK MI? 

Kira yardımları yapılacak. Kentsel Dönüşüm uygulamalarında rezerv alanı olarak ilan edilen yerlerde bakanlık marifetiyle yapılan yardımlar var. Bugüne kadar almayan yok. 

BAŞLAMA TARİHİ NE ZAMAN? 

Bitiş başlamaya bağlı. Hak sahipleri ile protokolleri imzalayıp start vermek istiyoruz. Bütün aşamaları ile hazırız. Hak sahipleri vatandaşlarımız yüzde 17 - 18’lik nispetinde görüşmeler yapıldı ve protokoller imzalandı. Olabildiğince hızlı sonuçlandırmaya çalışacağız. Başlama süresini biz değil vatandaş iradesi belirleyecek. Görüşmeler tamamlandıktan sonra startı vermiş olacağız. 

DOLGU YAPILACAK MI? 

Burası artı 4 metre dolgu var. Taşkın sahası. Geçmişte derenin aktığı alanlar. Bir dolgu olacak ama altı otopark olarak değerlendirilecek. Proje akılca verimli kulanılabilir proje. Çağlayan’ın çehresini hep beraber değiştireceğiz ve güzel olacak. 

ÖNCELİK ÇAĞLAYAN HALKININ… 

Bizim Kentsel Dönüşüm düşüncemizin temelinde adalet var, hakkaniyet var. Bütün bu süreçleri birlikte yöneteceğiz. Her anne baba çocuğu yakınımda olsun ister. Tabiki öncelik onların olacak. Metre kareye, metre kare vereceğimizi ifade ettik. Kimisi ev almak istemez para ister onunda parasını vereceğiz.

I M G 3211

MİLLİ EMLAK KONUSU… 

Milli Emlak Konusu… Milli Emlak’a ait olan 11 Parselin Devri Gerçekleşmemiş. Biz Kentsel Dönüşümdeki kararlılık ortaya koyduktan sonra o devrin gerçekleşmesi için Milli Emlak’a yazı yazdık. Yaklaşık 3 ay oldu. Henüz cevap verilmedi. Biz o yazıya cevap verilmesini bekliyoruz ki o önümüzü açacak. Olmadı bir şekilde onu çözeceğiz. Daha önce verilen sözün takipçisi oluyoruz. Bizden önceki yönetime verilen söz var. Burada iyi niyetle çözüm üretmeye çalışıyoruz. Devrin onayına ilişkin bakan imzalı yazı elimizde. Biz bu yazının gereğinin yapılmasını ve devrin yapılmasını bekliyoruz. Arkadaşlarım süreci takip ediyorlar. Bakan bey tekraren değerlendirecek. Daha önce değerlendirdiği onay verdiği yazıyı tekraren değerlendirecek” dedi.

BİZİM YAPABİLECEĞİMİZ ARAYIP YAZI ÇIKTI MI DİYE SORMAK

Kaya: Bizim derdimiz üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil. Olanı bütün samimiyetimle sizinle paylaştım. Elimi deki yazıya istinaden Büyükşehir ve Milli Emlak(ta ki arkadaşları aradık konuştuk. Dediler ki, “Bakan beyin görüşünü bekliyoruz” Bizde bir an önce o yazıyı almak istiyoruz. Bir an önce o yazıyı alıp önümüzü açmak istiyoruz. Kurumlar arası görüşmeler yazışmalar, onun da süreci var. Onu da bekleyin diyorlar. Bizim yapabileceğimiz sadece arayıp ‘Yazı çıktı mi?” Diye sormak. 

KAYA;YILMAZ BÜYÜKAYDIN’I ARADIM

Yılmaz Büyükaydın. Ben Yılmaz ağabeyi aradım. “Biz Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesine başlamak istiyoruz. Başlatacağız. Bizden önce adım atılmış ama şöyle bir 8oktada tıkanıyoruz. Milli Emlak’ın burada 11 parseline ilişkin devrine karar verilmiş ama devir gerçekleşmemiş. Sizde devreye girin, şu devir yazısını alalım” Yılmaz ağabey de tamam vekilim, elinizdeki yazıyı gönderin bende takibini yapacağım dedi. Gönderdiğim tarih bellidir. 

KONUNUN BÜYÜKŞEHİR İLE İLGİSİ YOK

Herkesin işin bir ucundan tutarak hızlıca burayı başlatma gayreti içindeyiz. 

Bizim derdimiz burada siyaset yapmak değil. Burada çözüm üretmek. Burayı daha yaşanabilir hale getirip, vatandaşın hayır duasını almak. Biz yapılması gereken her şeyi iyi niyetle samimiyetle yapmaya gayret ediyoruz. Konunun Büyükşehir ile ilgili yok.

Editör: Ömer Altıntaş