Ziyaretçi istatistiklerini değerlendiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Akvaryum’un, Trabzon turizminin ilgi odağı haline geldiğini belirterek, “Trabzon’da turizmi geliştirmek için yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Ayrıca turizmin 12 aya çıkarılması için de elbirliğiyle çalışmalıyız” dedi.

F8E1A68B 6565 49C9 Be15 1849Ec37352B
Turizm, Trabzon ve bölge ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürüyor. Eşsiz doğal güzelliklerin yanı sıra, zengin kültürel ve tarihi eserleri de bünyesinde barındıran Trabzon, turizm yatırımlarının da katkısıyla yerli ve yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline geldi. Bu gözde turizm tesislerinden biri de, Ortahisar Belediyesi tarafından işletilen Trabzon Akvaryum oldu. Trabzon turizminin önemli destinasyon merkezlerinden biri olan Trabzon Akvaryumu, geride kalan 3 aylık yaz döneminde (Haziran-Ağustos) 117 bin 532 kişi ziyaret etti.

0D02Dd33 6Ab1 4705 B137 93Dbb1Eee438
Trabzon Akvaryum’u gezen ziyaretçiler, deniz ve okyanus yaşamına tanıklık ederken, farklı türlerdeki su canlılarını yakından görme fırsatı buluyor. Aileler yaz tatilinde çocuklarını Trabzon Akvaryum’a getirerek birlikte keyifli zaman geçiriyor. Eğitim ve öğretim sezonunda ise okullar toplu olarak öğrencilerini Trabzon Akvaryum’a getirerek, akvaryumdaki canlılarla ilgili öğrencilerin farkındalıklarına katkı sunuyor. Belgesellerde gördükleri deniz canlılarını ilk kez yakından görme fırsatı yakalayan ziyaretçiler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Sivil toplum örgütleri, turizm firmaları, okullar ve kulüpler toplu olarak Trabzon Akvaryuma gezi programı düzenliyor.

TURİZM SEZONUNDA 117.532 KİŞİ ZİYARET ETTİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan 2024 yılı turizm sezonunda Trabzon Akvaryumu 60.158 yerli, 29.665 yabancı turist ile akvaryumun hemen çıkışında yer alan Kuş Parkı’nı ise 27.709 kişinin ziyaret ettiğini aktararak, toplam ziyaretçi sayısının 117.532 kişi olduğunu dile getirdi.   

“TURİZMİN GÖZBEBEĞİ OLDU”
Trabzon Akvaryumun ziyaretçi potansiyelini çeşitli etkinlikler düzenleyerek daha da artıracaklarını ifade eden Başkan Kaya, “Bu turizm sezonunda da hem yerli hem de yabancı olmak üzere yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşadık. Her geçen gün tanınırlığı ve bilinirliliği artıyor. Trabzon Akvaryum tıpkı Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi önemli bir turizm destinasyonu olma yolunda ilerliyor. Şehrimizde özellikle çocuklar ve turistler Trabzon Akvaryuma olağanüstü bir ilgi gösteriyor, meraklı gözlerle deniz canlılarını izliyorlar. Bu anlamda Trabzon Akvaryumun turizmin gözbebeği olduğunu söyleyebiliriz.” dedi. 

“TURİZMİN ŞEHİR EKONOMİSİ İÇİN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
Trabzon ekonomisi için turizmin son yıllarda giderek artan bir değer haline geldiğine dikkat çeken Başkan Kaya, şunları kaydetti:
“Turizm, Trabzon ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıyor. Turizm, şehrimizde çok büyük bir ekonomik girdi yaratan ve istihdam oluşturan bir sektör. Bu sektörü elbirliğiyle daha yukarılara taşımak için yerel yönetimler olarak bizlere de önemli sorumluluklar düşüyor. Kentimizin turizm altyapısını güçlendirmek ve potansiyelini artırmak için projelerimizi adım adım hayata geçireceğiz.”

Başkan Kaya, amatör spor kulüplerine müjde verdi: Başkan Kaya, amatör spor kulüplerine müjde verdi:

“TURİZMİ 12 AYA YAYMAK İÇİN ELBİRLİĞİYLE ÇALIŞMALIYIZ”
Turizmin sadece birkaç aylık yaz sezonuyla sınırlı kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kaya, “Çok güzel bir doğaya, önemli tarihi yerlere sahibiz. Böylesine bir potansiyele sahip olan Trabzon’da turizmin birkaç aylık yaz sezonuyla sınırlı kalması kabul edilemez. Artık, turizmde kabuğumuzu kırmak, turizmi 12 aya yaymak zorundayız. Bunu başarabilirsek, Trabzon’da yaşayan herkes bundan olumlu anlamda etkilenecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi