İş İnsanı Siyasetçi Süleyman Aydoğdu Vefat Etti İş İnsanı Siyasetçi Süleyman Aydoğdu Vefat Etti

Yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere Trabzon’a gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetimi’ne Trabzon Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliği yaptı.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 3 gün boyunca Trabzon’da kalan heyetle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili-Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir,  Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Ergun Ata, Konfederasyon Mali Genel Sekreter-Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
9B8Eb840 1735 4326 Af5C D2F931291E74

KAYA: “HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR”
Ortahisar Belediye Başkanı Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada “Trabzon basını çok güçlüdür. Attığınız her adımı mutlaka bir köşeye not ederler. Bu bize ayrı bir güç veriyor ve daha dikkatli ve özenli işler yapma noktasında da yol gösteriyor. Bu anlamda değerli cemiyet başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Basın demokrasiyle yönetilen ülkelerde dördüncü güç olarak tanımlanır. Çok önemli bir güçtür. Bu gücü doğru kullanan ülkeler ve milletler çok doğru işler yaparlar ve yol alırlar. Umut ediyorum ki Türkiye de böyle bir ülke olur. Ancak üzülerek ifade ediyorum; siyaset olsun diye de söylemiyorum ama maalesef Türkiye’de işler iyi gitmiyor. Her alanın siyasallaştığı gibi, her alana müdahale edildiği gibi basına da, basın özgürlüğüne de çok ağır müdahalelerin olduğunu biliyoruz. İktidara yakınsan her türlü kapının açıldığı, değilsen o siyasi düşünceye sahip çıkmıyorsan her türlü kapının kapandığı bir süreci yaşıyor Türkiye. Bunu akıl tutulma süreci olarak değerlendiriyorum. İnanıyorum ki bu akıl tutulma sürecinden ülkemizi çekip çıkarırız, yeni bir yol açarız ve bu ülke bütün renkleriyle, inançlarıyla ve bütün insanlarıyla kucaklaşır. Bolluğu bereketi, huzuru, mutluluğu hep birlikte yaşar. Bu anlamda da hepimize görev düşüyor. Hepimiz bu görevi yapmanın gayreti içinde olmalıyız. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ Hepimiz hangi görevi yapıyorsak bunu en iyi şekilde yapma gayreti içinde olmalıyız. Ben bu hassasiyetle yol yürüyorum, sizlerin de bu hassasiyetle görev yaptığınıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum, Trabzon’a gelip aynı sofrada bizlerle buluştuğunuz için de şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
B7D09F40 506D 4721 B99A 1Cb393A046D1

ÖZDEMİR: “AYAKTA KALMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Anadolu basınının zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanvekili-Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ise ayakta kalmaya çalıştıklarını belirterek, “Geldiğimiz noktada bir değişim süreci yaşıyoruz. Artık yazılı basının sona yaklaştığını görüyoruz ama bu süreci Türkiye’de sancılı geçiriyoruz. Maalesef Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden sonra bizim siyasi bir muhatabımız kalmadı. Önceden basının bağlı olduğu bir bakanlık vardı, milletvekilleri aracılığı ile dertlerimizi anlatıp çözüm bulunması için gayret ediyorduk. Şimdi İletişim Başkanlığı gibi ucube bir yapı oluşturuldu, Anadolu basını ile hiç alakası yok, kendileri bir trol ordusu kuruyorlar ve istedikleri gibi yönlendiriyorlar. Anadolu basınını da kendilerine göre dizayn etmeye çalışıyorlar. Anadolu basınında kapanmalar devam ediyor. 2 bin 300 gazete ile başladığımız süreçte gazeteler 700’lere kadar düştü. Yılsonunda bu rakamın 500’lere kadar inmesinden endişe ediyoruz. Teknoloji ve konjonktür bunu gerektiriyor bunu kabul ediyoruz ama yazılı basın bugüne kadar şehirlerin hafızası olmuş, bunların kapanmaması gerekiyor. Nostalji de olsa birkaç gazetenin devam etmesinde yarar görüyoruz. İnternet medyasında da Anadolu’yu güçlendirmemiz lazım. Yoksa bizim boşluğumuzu Alman vakıfları ya da başka örgütler doldurmuş olacak. Anadolu’daki arkadaşlarımıza gazetecilik yaptırılmazsa yine aynı sıkıntıları çekmekte karşı karşıya kalacağız. Şunu da üzülerek belirtiyorum; artık basın özgürlüğünü konuşmuyoruz, ayakta kalmayı düşünüyoruz. Ayakta kalabilirsek, bu süreci atlatabilirsek basın özgürlüğünü konuşabileceğimiz günler gelir” şeklinde konuştu. 
Özdemir, Başkan Kaya’ya kendilerini en iyi şekilde ağıladıklarını ifade ederek teşekkür etti.

Editör: Ömer Altıntaş