Ad216Fcf D9E3 43Fd A6F0 1C0Baca25126

“İnsani Sorumluluklarınızı Asla Unutmayın”

Programda öğrencilere seslenen Dekan V. Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya “Giydiğiniz beyaz önlük; bilginin, asaletin, temizliğin sembolüdür. Beyaz önlük aynı zamanda sorumluluğu ve alçak gönüllüğü temsil eder. Beyaz, tıbbi bilgileriniz ve mesleki becerilerinizle güçlü olmaktır. Ancak bu vicdani, ahlaki, insani sorumluluklarınızı asla unutmamanızı gerektirir. ‘Acı duyabiliyorsan canlısın, başkalarının acılarını duyabiliyorsan insansın.’ demiş Tolstoy. İşte beyaz önlük de başkanlarının acılarını daha çok duymayı gerektirir. Sevgili öğrencilerimiz, bu yıl başlayacağınız tıp eğitimi, hiç de kolay olmayacak. Günler, geceler boyunca çalışacak, çok zorlu sınavlardan geçeceksiniz. Ama başaracaksınız… Başaracaksınız çünkü Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde öğrenci olmayı başardınız.” şeklinde konuştu.

02D0F661 257E 4F47 A90D 0Cb5B372Ec1E

“Buralara Önemli Bir Başarı Kazanarak Geldiniz”

Rektör V. Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ise yaptığı konuşmada “KTÜ Tıp Fakültesi’ne önemli bir başarı elde ederek geldiniz. Bugün, burada, biz de sizlere önlüklerinizi ‘beyaz’ olarak teslim ediyoruz. Beyaz önlük yalnızca bir kıyafet değil aynı zamanda sorumluluğun, etik değerlerin ve insanlığa hizmet etme idealinin sembolüdür. Öğrencilerimiz, bu önlükleri giyerek mesleklerine ve topluma karşı üstlenecekleri görevlerin bilincinde olduklarını gösterecekler.” ifadelerini kullandı.

“Tıp Eğitimi Uzun ve Zorlu Bir Yolculuk” 

Tıp Fakültesi öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Okumuş, “Sabırlı ve disiplinli olun. Tıp eğitimi uzun ve zorlu bir yolculuk. Ancak her bir zorluk, sizi daha donanımlı bir hekim yapacaktır. Etik değerlere bağlı kalın. Hekimlik sadece bilimsel bilgiye dayanmaz aynı zamanda etik değerlere de sıkı sıkıya bağlı olmayı gerektirir. İnsanlarla empati kurun. Hastalarınız sadece vücutlarında hastalık olan bireyler değildir. Onlar da birer insandır. Onların duygularını, korkularını ve umutlarını anlamaya çalışın.” dedi.

Dekan V. Prof. Dr. Neşe Kaklıkkaya’nın da eğitim ve mesleki hayatlarında dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunduğu tören, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı dönem birincilerine plaket takdimi, akademisyenler tarafından öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesi ve toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

Azerbaycan turizm acenteleri sağlık turizmi için Trabzon'da Azerbaycan turizm acenteleri sağlık turizmi için Trabzon'da

Editör: Haber Merkezi