Teknik Direktör Abdullah Avcı ve futbolcu Ozan Tufan,Trabzonsğor'un  Rapid Wien ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu ilk maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

I M G 0794

Teknik Direktör Abdullah Avcı, taraftarımızın desteğiyle ilk maçta iyi bir sonuç almak istediklerini ifade ederek, “Avrupa Kupaları’nın 3. turunu oynayacağız. Biliyorsunuz başlangıçlar zordur. Çok fazla ara vermeden lige başladık. 2 tane hazırlık maçı oynayabildik. 2 tane de resmi müsabaka oynadık. Oyun olarak baktığınızda, birinci müsabaka ve ikinci müsabaka arasında oyun ve performans olarak yukarı seyreden bir fark var. Her maç yukarı çıktıkça rakipler de zorlaşacak. Şimdi de Avusturya’nın köklü rakiplerinden Rapid Wien ile oynuyoruz. Daha organize, daha planlı, top rakipteyken şiddetli baskılarını yapıp yönlendirmelerini yapabilen, topun arkasına geçebilen, top kendilerindeyken oyun kurabilen, özellikle merkezde sayısal ve kenarları sayıca fazla kullanan bir takım. Ciddi bir müsabaka bizi bekliyor. Geçen haftadan bu yana hem savunma, hem hücum, hem analizde ve hem sahada bütün konu başlıklarını çalıştık. Bugün de son antrenmanda duran toplarımızı çalışıp günü kapatacağız. İyi bir hafta geçirdik. Umarım geçen haftaki oynadığımız maçın daha da üstüne koyarız. Taraftarımızın ilk maçta bize verdiği destek ve enerjiyi daha yukarı çekerek, onların desteğiyle beraber yarın akşam iyi bir oyun ortaya koymak istiyoruz. İlk maçta sonucu almak tabii ki önemli ama turu cebine alamıyorsun. Onun için avantajlı bir tur ve iyi bir oyun ile yukarı çıkan durumumuzu netleştirmek ve yukarı doğru devam etmek istiyoruz. Zor bir müsabaka bizi bekliyor. Taraftarın verdiği desteğin daha da artarak devam etmesi tabii ki arzumuz. Umarım yarın akşam itibarıyla iyi bir müsabaka bizi bekliyor olacak” dedi.

Şenol Güneş;Böyle bir maç daha görmek istemiyoruz Şenol Güneş;Böyle bir maç daha görmek istemiyoruz

Futbolcumuz Ozan Tufan ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“İlk turu iki galibiyetle geçmemiz bizim için önemliydi. Biliyorsunuz futbolda galibiyet serisini sürdürmek, devamlılık yaratabilmek çok önemli. Hem takım içi moral motivasyonu etkiliyor hem de rakip takımların biraz daha tedirgin olmasını sağlayabiliyor. O yüzden ilk turu geçtiğimiz için mutluyuz. Yarın tabii ki zor bir maç olacak. Hafta içi hocamızın verdiği direktiflere iyi çalıştığımızı düşünüyorum. Eğer bunları sahaya doğru şekilde yansıtabilirsek turu alacağımızı düşünüyorum. Oyun gücümüz ve o potansiyelimiz var. İyi bir ekibimiz var. O yüzden bunu yapabileceğimize inanıyorum.”

Editör: Ömer Altıntaş