GÜNDEM

Büyükşehir’in İyilik Merkezi Hizmete Açıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Hisaray İyilik Merkezi’nin açılışına katıldı. Başkan Genç, 4 bin 525 parça kıyafet ve 375 çift ayakkabı stokuyla açılan merkezin sayılarını artıracaklarını açıkladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, dayanışmanın kalbi olacak Hisaray İyilik Merkezi’ni Gülbaharhatun Mahallesi’nde hizmete açtı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca hayata geçirilen Hisaray İyilik Merkezi’nin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile eşi Arzu Genç’in yanı sıra AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Genç, “Hisaray İyilik Merkezi ismiyle beraber sosyal belediyeciliğin bir örneğini ortaya koyduğumuz bu güzel merkezimizi şehrimize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Esasında Ortahisar Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz 2014 yılında yine aynı isimle birlikte bir yardım merkezi açmıştık. Şu anda faaliyette değil. Sosyal belediyecilik anlamında söz verdiğimiz üzere vatandaşlarımızın mutlu bir şekilde yaşayabilmesi adına bütün gayretimizi ortaya koyuyoruz. Seçimden önce ne söz vermişsek bu konuda bütün sözlerimizi harfiyen takip ediyoruz. Hepsini hayata geçirmek adına 5 yıllık programımızı yaptık. Sosyal belediyecilik örneklerimiz de bunlardan bir tanesiydi. Emekli vatandaşlarımız ve öğrencilerimizle ilgili kararlar aldık, uygulamaya koyduk. Şimdi burada da güzel bir merkezi yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

AKÇAABAT VE YOMRA’YA DA AÇILACAK
İyilik merkezinin önemine vurgu yapan Başkan Genç, “Paylaşmanın, gösteriş yapmadan dayanışmanın, bir elin verdiğini diğer elin göremeyeceği şekilde iyilik yapmanın ne kadar kıymetli olduğunu bize inancımız emrediyor. Şu anda insanlığın geçirdiği durumu dikkate aldığımızda biz bu anlayışı hakim kılmalıyız. O nedenle bu merkezimizde de aynı anlayışı ortaya koyabilmek adına iletişimini vatandaşımız isterse TİKOM üzerinden yapabilecek. İstediği, beğendiği, tercih ettiği ürünle beraber ihtiyacını karşılayabilecek. Böyle bir sistem geliştirdik. Merkezimizi 4 bin 525 parça kıyafet ve 375 çift ayakkabı stoğumuzla beraber açıyoruz. Bu tabii dinamik bir süreç. Takviyesiyle birlikte devam edecek. Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman bizim yanımızda olan kıymetli bir büyüğümüz Faruk Özak Bakanımız da bu programdan dolayı memnuniyetlerini bizlerle paylaştılar. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Allah nasip ederse aynı bir merkezden iki tane daha şehrimizin batısında Akçaabat'ımıza, doğusunda Yomra’mıza açarak sayılarını artıracağız. Bu güzel hizmeti hayırlı bir şekilde vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Bir vatandaşımızın bile yüzünün gülmesine sebep olmanın ne anlama geldiğini bilerek bu güzel merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BÜYÜK İMKAN SAĞLAYACAK
AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ise şunları söyledi: “Burada ihtiyacı olan ailelerin ihtiyacını karşılayacak ve tamamen ücretsiz olan bir mağaza açılışındayız. İlimizde ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlarımıza çok büyük imkan sağlayacak bu mağazanın açılışına vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve şahsında tüm çalışanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten toplumsal yardımlaşma, toplumsal dayanışma bizler için olmazsa olmaz. Devamı da gelecek olan bu çalışma şehrimize hayırlı olsun." Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Aydın’ın yaptığı dua eşliğinde Hisaray İyilik Merkezi hizmete açıldı.