Akçaabat CHP İlçe binasında gerçekleşen toplantıya, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Akçaabat İlçe Başkanı Av.Emre Şahin Köroğlu, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Akçaabat İle Başkanı Köroğlu, iktidara ve Akçaabat Belediyesi’ne yüklendi. Başkan Köroğlu “Akçaabat Belediyesi’nin SGK’ya borcu olmadığı şeklinde algı yapılıyor. Akçaabat Belediyesi olarak borçsuz bir belediyeyiz SGK‘ya bizim bir borcumuz yok diyorsunuz. Yaklaşık olarak 25 yıldır aynı kesim Akçaabat Belediyesi’ni yönetiyor.  Yeni seçimden bir önceki dönemde de Sayın Osman Nuri Ekim belediye başkanı.  Osman Nuri belediye başkanı seçildi ve borçlar ödediği gibi bir durum söz konusu değil. Geçen dönem de Osman Nuri Ekim Belediye Başkanıydı. Peki o zaman 2023 yılı Aralık ayı meclis karar özetinin 4. maddesini size okuyorum. Akçaabat Belediyesi Personel AŞ’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarından dolayı sosyal belediye meclisi 2.11.2023 tarih ve 410 sayılı kararını iptal edilerek, kıymet takdiri yapılan Akçaabat ilçesi Salacık mahallesinde bulunan bir taşınmazı Akçaabat Belediyesi personelinin sigorta borçlarından dolayı Sosyal Güvenlik kurumu Başkanlığı’na teminat olarak verilmesine karar verdiniz. Bu ne demek şimdi. Akçaabat Belediyesinin 100 milyona yakın borcu var” dedi.

Sokak hayvanları ile ilgili yasayı da eletiren Köroğlu “Hepimizin bildiği üzere şuan basını en çok meşgul eden konu yeni onaylanan hayvanları koruma yasası. Öncelikle bu yasanın meclisten geçmesine onay veren iktidar partisini ve ortaklarının milletvekillerini kınıyorum. Bu yasa aslında kendi partilerinde görev yapan çoğu insanın bile vicdanını sızlatıyor. Bu katil yasa ile barınaklara alınan sokak köpeklerinin sahiplendirilememesi halinde uyutulması imkanının önünü açıyor. Şimdi soruyorum. Bir can etinden ya da sütünden yararlanılamıyor diye değersiz mi oluyor gözümüzde. Hiç bir canlı ile bağ kurmuşlar mı? Bu yasayı asla onaylamıyoruz” dedi.


Akçaabat Belediyesi’nin hayvanlar üzerinde uyguladığı yöntemi takip etiklerini de ifade eden İlçe Başkanı Köroğlu “ Buradan gündeme düşen Akçaabat Belediyesinin sokak köpeklerini toplattığına dair haberi de yakın takibe aldık. Bizlere Belediye ve rehabilitasyon merkezi tarafından bildirilen kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra alındıkları yere geri bırakılacağı yönünde. Ve dün yine rehabilitasyon merkezi müdürü ile yaptığımız görüşmede kısırlaştırmalarının yapıldığı ve müşahade altında tutuldukları yönünde. Ancak konunun sıkı bir takipçisi olacağız. Buradan ilçe ve Büyükşehir Belediye başkanlarına sesleniyoruz. Lütfen bu yasayı uygulamayın. Öldürmek asla çözüm değil. Hayvan barınaklarının şartları ve koşullarının iyileştirilmesi yönünde sözler de aldık. Canlılarımıza bir doğal yaşam alanı sunulması gerektiğini de buradan tekrar vurgulayalım” şeklinde konuştu.


Emeklilerin büyük sıkıntı içerisinde olduğunu da ifade eden CHP İlçe Başkanı Emre Şahin Köroğlu “emeklilerimize yapılan yüzde 25 oranındaki maaş artışı toplumda sıkıntı oluşturmuştur. 12 bin 500 lira olan emekli aylığı bırakın bir ailenin bir emeklinin tek başına dahi yaşamını sürdürebileceği bir miktar değil. Biraz sizlere rakamlarla konuşmak istiyorum. Ülkemizde haziran ayında yıllık enflasyon oranı yüzde 71.60. Şehrimizde bir evin metrekare birim fiyatı üzerinden ortalama kirası 103 TL. Yani 100 metrekarelik ortalama bir evde yaşadığınızı varsayarak, aylık ödeyeceğiniz kira minimum 10.300 lira olacaktır. Peki soruyorum nerede elektrik faturası, nerede su nerede mutfak giderleri nerede, doğalgaz nerede? Hiçbiri yok. Doğalgaz demişken, doğalgaza yine yüzde 38 zam yapıldı. Karadeniz’de gaz bulduk. Alınan emekli maaşınızın neredeyse tamamı evinizin kirasına gidiyor. Emeklimize yaşattıkları bu zorluğun cezasını son yerel seçimde emeklilerimiz mevcut iktidara kesmesine rağmen, hala emeklilerimize bu cefayı yaşatıyor ve akıllanmıyorlar. Asgari ücret açlık ve yoksulluk sınırının altında kaldı ülkemizde. Hatta yakınında bile değil. Bu zalim yönetim,  bu aziz millete bir çay ve bir simidi bile layık görmüyor. Açık açık söylüyoruz, ya geçim ya seçim” dedi.

Dürbinar’da Taksi Sorunu

CHP’li Suiçmez’den Anlamlı Tebrik CHP’li Suiçmez’den Anlamlı Tebrik

Akçaabat Dürbinar Mahallesi’nde yaşanan taksi yeri sorununa da değinen Emre Köroğlu “Çoğu taksi durağında varolan sorunlar biliyoruz. Ancak dün Dürbinar taksi durağını ziyaret ettik. Oradaki sorunları dinledik. Gördük ki ellerinde ihale evrakı olmasına rağmen, ihalede belirtilen alandan taşınmak isteniyorlar. Sunulan yerler taksi durağı olması için çok yanlış. Ancak yerinde incelemede gördüğümüz kadarıyla çözüm çok basit. Kaldırımın 50 cm kadar tıraşlanması ile orada çalışan 4 mevcut araçta sığabilecek pozisyonda. Şehrin yönetiminde ne yazık ki iş bilmezlik ve en küçük sorunlara bile çözüm üretememek noktasına gelmişiz” dedi.

Editör: Ömer Altıntaş