MHP’den “Aile Kurumu Çalıştayı “ MHP’den “Aile Kurumu Çalıştayı “


Algıyı bırakın
işinizi yapın!

Birkaç gün önce, Trabzon’un doğusundaki ilçeleri etkileyen şiddetli yağışlar sonrasında taşkınların ve heyelanların meydana geldiğini hatırlatan Batmaz, “Bu süreçte, sadece Ortahisar’da değil, başta Akçaabat olmak üzere birçok ilçede toplanan çöplerin, Araklı ilçesindeki TRABRİKAB’ın katı atık tesisine ulaştırılamaması kaynaklı sorunlar yaşanmaktadır” dedi.  
*HERKES GÖREVİNİ YAPSIN*
“Kentte toplanan çöplerin katı atık tesisine ulaştırılması yükümlülüğü Büyükşehir Belediyesi’ne aittir” diyen Batmaz, “Ortahisar Belediyesi’nin görevi topladığı çöpleri bertaraf istasyonuna teslim etmektir. Çöpleri buradan katı atık tesisine taşımak Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Afet durumunda bu süreç Valilik koordinasyonunda sürdürülür. Becerip afet koordinasyonunu yapamayacaksın, çıkan sorunları da Ortahisar Belediyesi’ne fatura etmeye kalkacaksın! Bütün kurumları, sorumlu olduğu görevi hakkıyla yerine getirmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  
*HUKUKSUZLUĞA GÖZ YUMULDU*
Batmaz sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Ortahisar Belediyemiz, görevi olmamasına rağmen, olağanüstü şartlardan dolayı ve çözüme katkı sunmak adına, topladığı çöpleri tesise ulaştırmak için araçlarını yola çıkarmış, ancak bu araçlar ve görevli personel tesis yolunda bazı şahıslar tarafından 11 saat boyunca alıkonulmuştur. Daha da vahimi Valilik ve kolluk kuvvetleri bu hukuksuzluğa saatlerce göz yummuştur. Çöpleri tesise ulaştıramadan dönmek zorunda kalan araçlar, kentte çöp toplamaya devam edebilmek için Çukurçayır’daki alana boşaltım yapmış ve bu yüzden Ortahisar Belediyemize Bakanlık tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde ceza kesilmiştir. Bu tezgâhlarınız halkımızın vicdanında yer bulmayacak”
*İKTİDARI DEFALARCA UYARDIK*
Araklı’daki katı atık tesisine daha karar aşamasından itibaren karşı çıktıklarını vurgulayan Batmaz, “Her platformda ve defalarca bu tesisin insan sağlığına ve çevreye telafisi imkansız zararlar vereceğini, lojistik sorunlara sebep olacağını söyledik. Ama bu iktidar, her zaman yaptığı gibi yine bildiğini okudu ve şaibeli ÇED raporuyla o tesisi Araklı’ya kurdu. Yetmedi, ıslah adı altında dereleri betonla çevirdiler, yataklarını imara açtılar. Doğayı tahrip ederek her yağmurun sele dönmesine, yıllar içerisinde birçok insanımızın canından olmasına yol açtılar. Bugün yaşadığımız acıların, sorunların temelinde, iktidarın rant hırsıyla, insan sağlığını hiçe sayan, doğaya düşman uygulamaları ve ‘Ben ne dersem o olur’ anlayışı yatmaktadır” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi