GÜNDEM

Çocuklar, ‘Karne Şenliği’nde doyasıya eğlendi

Ortahisar Belediyesi, Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu’nda çeşitli okullardan öğrencilerin katılımıyla ‘Karne Şenliği’ düzenledi.

Bugün karnesini alan çocuklar şenlik alanında çeşitli oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte; yüz boyama, refleks, kuyu ve futbol etkinliklerini yapan öğrencilerin heyecanı ve mutluluğu görülmeye değerdi. Palyaço gösterisiyle doyasıya eğlenen çocuklar, şenliğe katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’ya teşekkür etti.


BAŞKAN KAYA, ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU
Öğrencilere, yaz tatilinde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Çocuklarımız uzun bir zamandır ders, okul koşturması içinde yoruldular, dinlenmeyi hak ettiler. İnşallah en güzel şekilde dinlenecekler, tatillerini güzelce geçirecekler. Ve önümüzdeki okul dönemine de çok güzel hazırlanacaklar. Ben her bir çocuğumuza güzel ve iyi tatiller diliyorum. Bir ağabeyleri, büyükleri olarak da onlara tatillerinde bol bol kitap okumayı öneriyorum” dedi. 
Tatil döneminde, cep telefonları yerine sokaklarda birlikte oyun oynanmasının daha eğlenceli olacağını söyleyen Başkan Kaya, şöyle konuştu:
“Biraz sokak oyunları oynayalım arkadaşlarımızla. Eskiden biz oynardık. Bizim bir sürü güzel oyunlarımız vardır. Yeni nesil bunları bilmiyor ama öğrenmeniz için bir sebep de bu bayram tatili. Çok güzel sokak oyunlarımız var. Bir araya gelir üç beş kişi, oynar. O tür oyunlar oynamanızı istiyorum. Hani telefonda o robotlarla, şunlarla, bunlarla oynanan oyunlardan bahsetmiyorum. Biraz telefondan kafamızı, biraz televizyonlardan kafamızı kaldırıp sokaklarda arkadaşlarınızla böyle güzel oyunlar oynamanızı istiyorum. Güzel yavrularım, hepinize iyi tatiller, başarılar diliyorum. Allah bahtlarınızı, geleceklerini güzel, aydınlık etsin inşallah. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Güzel bir gün, iyi bayramlar diliyorum.” 
Başkan Kaya, şenlik sonunda öğrencilere boyama, okuma ve etkinlik kitapları ve anahtarlıkların olduğu çanta hediye etti.