KTÜ REKTÖRÜ ÇUVALCI ;

Sürmene’de Sel Felaketinde Kaybolmuştu Hala Bulunamadı Sürmene’de Sel Felaketinde Kaybolmuştu Hala Bulunamadı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevine ikinci kez atanmış bulunuyorum. Bu önemli görevi,bir kez daha üstlenmiş olmaktan büyük bir onur ve sorumluluk duymaktayım.

Geride bıraktığımız ilk dönemde; Üniversitemizi bilim, teknoloji ve eğitimde daha ileriye taşıma hedefi doğrultusunda, ekip arkadaşlarımızla birlikte önemli adımlar attık. Akademik ve idari personelimizin özverili çalışmaları, öğrencilerimizin yüksek motivasyonu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi camiasının güçlü desteği sayesinde birçok projeyi hayata geçirdik ve Üniversitemizi, ulusal ve uluslararası düzeyde daha prestijli bir konuma getirdik. İlk dönemimizde; YÖK tarafından “Araştırma Üniversitesi” ünvanına layık görülmenin ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından “5 Yıl Tam Akreditasyon Belgesi” ile taçlandırılmanın haklı gururunu yaşadık.

4 yıllık süre zarfında sergilediğimiz yönetim anlayışıyla niceliksel büyümeyi, niteliksel büyümeye dönüştürecek çalışmalara ve uluslararasılaşma faaliyetlerine ağırlık verdik. Fakat köklü bir üniversite olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde hedefler hiçbir zaman tükenmez. Bu çerçevede, sadece eğitim-öğretim ve araştırma misyonunuyerine getiren bir yükseköğretim kurumu değil, topluma değerveren ve üreten bireyler yetiştiren, ülkemizin yükseköğretim hedeflerini önceleyen bir üniversite olacağız.

“KTÜ Ailesi” olarak yeni dönemimizde de aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bilimsel araştırmalara öncülük eden, nitelikli eğitim sağlayan ve topluma katkı sunan bir üniversite olma misyonumuzu sürdüreceğiz. Üniversitemizin, tüm paydaşlarıyla ile birlikte daha büyük başarılara imza atacağına olan inancım tamdır.

Bu vesileyle kadim şehrimiz Trabzonumuz’a ve ülkemize hizmet edecek olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşamaktayım. Şahsımı, bu göreve layık gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum.Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni daha parlak bir geleceğe taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla…

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü

Editör: Melek Çakır