Bölgedeki mağduriyetleri ilk olarak belediye meclisi toplantısında dile getiren Çankaya, sonrasında ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla, kamuoyuna duyurdu.

Çankaya’nın aktardığına göre, söz konusu sokakta yaşayan vatandaşlar, ulaşımın zorluğu ve güvenlik endişeleri nedeniyle bir köprü talebinde bulundular. Aynı zamanda doğalgaz taleplerini de yetkililere ilettiklerini belirten Çankaya, bölgedeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çankaya, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında şunları dile getirdi: “2024 yılındayız ama buradaki sokak sakinlerimiz maalesef çok daha geri çağlarda yaşıyor gibi. Kendi aralarında imza toplayıp, belediyeye bu bölgeye ulaşımın daha iyi sağlanabilmesi için bir köprü dilekçesi verdiler. Aynı zamanda da doğalgaz taleplerini oluşturdular. Burada yaşayan kanser hastalarımızın ulaşımı çok zor. Bir yangın durumunda itfaiyenin ulaşabileceği yol yok. İnsanlar çöplerini el arabalarıyla taşıyorlar. Bu durum çok büyük sıkıntılara neden oluyor."

Başkan Ekim’den Gaziler Günü Mesajı Başkan Ekim’den Gaziler Günü Mesajı

Akçaabat Belediyesi ve Devlet Su İşleri yetkililerinden çözüm beklediklerini ifade eden Çankaya, vatandaşların haklı taleplerinin bir an önce değerlendirilerek çözüme kavuşturulmasını istedi.

Editör: Ömer Altıntaş