DÜNYA

Ermeniler silah bıraktı, Karabağ'da tarih yazdı

Güney Kafkasya'da tırmanan gerilimde Ermeni ayrılıkçıların döşediği mayınların patlamasıyla Azerbaycanlı polisler ve işçiler hayatını kaybetti. Patlamaların ardından Azerbaycan Karabağ'da bir terör karşıtı operasyona girişti ve operasyon ikinci gününe girdi. Karabağ'daki gelişmeleri canlı aktarıyoruz. 

İRAN TÜM UÇUŞLARI İPTAL ETTİ
İran, Azerbaycan ve Ermenistan'a bütün uçuşları iptal etti.

AZERBAYCAN DOĞRULADI
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, anti-terör operasyonunun askıya alınması için anlaşmaya varıldığını duyurdu. Resmi açıklamaya göre, Karabağ'daki Ermenilerin temsilcileriyle yarın Azerbaycan'ın Yevlah kentinde bir görüşme gerçekleşecek.
Savunma Bakanlığı, Karabağ'daki ayrılıkçı Ermeni silahlı güçlerinin silah bırakacağını, bölgeden ayrılacağını ve Karabağ'ın tamamen silahsızlandıralacağını belirtti.
Azerbaycan haber ajansı APA, gelişmeyi 'Karabağ'daki ayrılıkçılar teslim oldu' başlığıyla aktardı.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, geride kalan yaklaşık bir günde Ermeni silahlı unsurlara ait 90 muharebe ve stratejik açıdan önemli mevkinin kontrol altına alındığını da ekledi.

ERMENİLER SİLAH BIRAKTI
Karabağ'daki ayrılıkçı Ermeniler silah bırakma kararı aldı, ateşkes yerel saatle 13.00'de başlıyor. (TSİ 12.00) Fransız haber ajansı AFP, Ermenilerin Perşembe günü Azerbaycan'la entegrasyon görüşmeleri gerçekleştireceğini duyurdu. Varılan ateşkese bölgede konuşlu Rus barış gücü askerlerinin arabuluculuk ettiği bildiriliyor.