GÜNDEM

Gizem Bursa“Kadınların Üretkenliği Değer Katıyor”

Ekonomi Köşe Yazarı Gizem Bursa: "Kadınların Üretkenliği, Hem Aileye Hem de Ülkeye Değer Katıyor" dedi.

GİZEM BURSA : “KADINLARIN ÜRETKENLİĞİ DEĞER KATIYOR”

Gizem Bursa, kadın istihdamının önemi ve kadınların ev ekonomisindeki rolü üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekonomi Köşe Yazarı Gizem Bursa, kadınların ekonomik hayata katılımının hem toplumsal kalkınmaya hem de ailelerin refah seviyesinin artmasına büyük katkı sağladığını vurguladı. Bursa yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kadınlar, sadece evdeki sorumluluklarını değil, ekonomik hayatta da önemli roller üstlenerek topluma değer katıyorlar. Kadın istihdamının artırılması, ekonomik kalkınmamız açısından hayati bir öneme sahip. Ülkemizin ekonomik büyümesine doğrudan katkı sağlayan kadınlarımız, aynı zamanda aile bütçesine destek olarak daha güçlü ve sağlıklı bir toplumsal yapı inşa ediyorlar. Bu süreçte kadınların iş gücüne katılmaları, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel kalkınma için de gereklidir.”  

Kadınların Ev Ekonomisindeki Rolü ve Katkısı

Gizem Bursa, kadınların ev ekonomisinde oynadığı aktif rolün göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Ev işlerinden aile bütçesini yönetmeye kadar pek çok alanda kadınların önemli görevler üstlendiğini ifade eden Gizem Bursa, “Kadınlar, evde ekonomiyi yönetmenin yanı sıra, küçük işletmeler, el sanatları, tarım ve yerel üretim gibi alanlarda da ciddi katkılarda bulunuyorlar. Kadının ev içindeki üretkenliği, yerel ve ulusal ekonominin gelişmesine de yansıyor. Kadınlarımızın bu potansiyelini daha fazla desteklemeli ve değerlendirmeliyiz.” dedi.  

“Kadın İstihdamı Artırılmalı, Çalışan Kadınların Eğitim Almaları Daha Fazla Desteklenmeli”

Kadınların iş gücüne katılım oranlarının artmasının yalnızca ekonomik değil, toplumsal açıdan da büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Bursa, “Kadınların iş hayatına daha fazla katılmaları, sadece gelir seviyesini yükseltmekle kalmaz, aynı zamanda özgüvenlerini ve toplumsal statülerini de güçlendirir. Ancak çalışan ve eğitimine de devam etmeye çalışan kadınlarımızda var. Bu kadınlarımıza daha çok destek vermek zorundayız. Hatta işverenlerimiz, eğitimini tamamlamayan kadın çalışanlarını bu konuda teşvik etmelidir. İş hayatında bulunan ve ev ekonomisine katkı sunan kadınlarımız şunu unutmasınlar ki “Güçlü kadın; her daim gelişime açık olan ve kendini geliştiren kadındır." dedi.