Trabzon Fırtınası Hentbol Sahasında Esti Trabzon Fırtınası Hentbol Sahasında Esti

Eğitim hayatına Trabzon’da başlayan Babur, lise öğreniminin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nü kazanarak akademik kariyerine adım atmıştır.

Üniversite eğitimi süresince yalnızca teorik bilgiyle yetinmeyen Erkan Babur, aynı zamanda çeşitli spor dallarında hem teorik hem de uygulamalı çalışmalar yaparak kendini geliştirmiştir. Lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı'nda tezli yüksek lisans yapmıştır. Bu süreçte, sporun psikolojik, eğitsel ve antrenman bilimlerini incelemiş ve bu alandaki çalışmalarına Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'ne bağlı Spor Bilimleri Fakültesi'nde Hareket ve Antrenman Bilimleri üzerine doktora yaparak bu alanda çalışmalarına devam etmektedir.

1998 yılında Erzincan'a beden eğitimi öğretmeni olarak atanarak öğretmenlik kariyerine adım atan Erkan Babur, mesleğini büyük bir tutkuyla icra etmiştir. Öğrencilerine sadece beden eğitimi dersleri vermekle kalmamış, onların spora olan ilgilerini artırmak ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirmiştir. Bu alanda Türkiye'nin ilk okul spor kulübünün kurulmasına ve faaliyetlerine öncülük etmiştir. Erzincan’da geçirdiği başarılı yılların ardından, öğretmenlik kariyerine Ankara’da devam etmektedir.

Erkan Babur, spor alanındaki bilgi birikimini ve tecrübesini sadece eğitimle sınırlı tutmamış, UEFA A Lisans belgesiyle antrenörlük kariyerini de Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde çeşitli çalışmalarda bulunarak başarıyla sürdürmüştür. Kariyeri boyunca, amatör liglerden Süper Lig'e kadar birçok üst düzey kulüpte çeşitli görevlerde bulunmuş ve takımların başarısı için özveriyle çalışmıştır.

Teknik direktörlük kariyerinde elde ettiği deneyim ve başarılarla bilinen Erkan Babur, son olarak Hacettepespor'u çalıştırmış ve takımın performansını yükseltmek için yoğun çaba sarf etmiştir. Gümüşhane’ye olan bağlılığı ve memleketine olan sevgisiyle tanınan Babur, Gümüşhanespor’dan gelen teklifi tereddütsüz kabul etmiş ve bu kararıyla hemşerilerine olan sadakatini bir kez daha göstermiştir.

Editör: Ömer Altıntaş