CHP li Ortahisar belediyesi,Göreve geldiklerinden itibaren tek yaptıkları şey ağlamak… CHP li Ortahisar belediyesi,Göreve geldiklerinden itibaren tek yaptıkları şey ağlamak…

I M G 7789Trabzon’da Güvenlik Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Yerlikaya, “Bu aziz şehirde bakanlık olarak huzur ve güvenliği sağlamak için terör örgütlerinden, uyuşturucu satıcılarına, göçmen kaçakçılığına kadar mücadele ediyoruz. Trabzon’da terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz.” dedi.

I M G 7887-1

Ali Yerlikaya Trabzon'da MHP İl Başkanlığını ziyaret etti .MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar,Yönetim Kurulu Üyeleri,İl Kadın Kolları Başkanı Gülen Demir,Başkan Yardımcısı Neşe Çelik ve partililer İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı kapıda karşıladı . MHP İl Başkanlığına çıkan İçişleri Bakanı Yerlikaya makamda çay içerek gündemi değerlendirdi . Ziyaretin gündemi Uyuşturucu ile mücadele idi . Ziyarette MHP İl Başkanı Ömer Ayar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hat sanatı tablosu hediye etti. Bakan Yerlikaya bu hediyeye çok sevindi . Biz bir aileyiz diyerek  MHP'li ve Ak Partili yöneticileri toplu fotoğrafa davet etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya Ak Zparti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın,Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca ve Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu eşlik etti. Bakan Yerlikaya ve heyet dağa sonra cadde esnafını ziyaret ederek selamlaştı. Bakan Yerlikaya daha sonra Havayolu ile Trabzon'dan ayrıldı .  
I M G 7857

BU COĞRAFYANIN TAPUSUDUR

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Trabzon’a gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DSİ Sosyal Tesisleri’nde yapılan Güvenlik Toplantısına katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Yerlikaya şunları söyledi: “1 Haziran 2023 - 30 Haziran 2024 tarihleri arasında güvenlik güçlerimizin gerçekleştirdiği operasyonlarla ilgili ve suç türlerine karşı önleyici hizmetlerimizin geldiği nokta ve bunları aydınlatıp adalete teslim etme ile ilgili rakamlarımızın her birini tek tek burada inceledik, irdeledik. Trabzon, sahip olduğu 4 bin yıllık kadim tarihi ile bu toprakların, bu coğrafyanın tapusudur. Bu aziz şehirde bakanlık olarak huzur ve güvenliği sağlamak için terör örgütlerinden, uyuşturucu satıcılarına, göçmen kaçakçılığına kadar mücadele ediyoruz.”

I M G 7927
64 OPERASYON DÜZENLENDİ


“Trabzon’da terörün ve teröristlerin kökünü kazıyoruz. Tüm Türkiye’de ve şehirlerimizde şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. Kararlıyız, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar terörle mücadelemize devam ediyoruz.  Eren Bülbül evladımız gibi başka hiç bir vatan evladımızı teröre kurban vermek istemiyoruz. Bu amaçla Terör Örgütlerine yönelik Trabzon’umuzda 64 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 77 şüpheli gözaltına alındı 9’u tutuklandı, 11’i hakkında adli kontrol kararı verildi.  Uyuşturucu ile mücadele kapsamında Trabzon’da yine aynı dönemde 230 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 1910 zehir taciri gözaltına alındı. 175 tutuklandı, 45’i hakkında adli kontrol kararı verildi.”

I M G 7905

ORTALAMANIN ÜSTÜNDE


“Asayiş ile ilgili kişilere mal varlığına, karşılık suçlarla ilgili Trabzon’da önleyici hizmetler noktasında yani suç işleme olay sayılarını düşürme performanslarını gördük. Bize göre 1 sayısı bile çok ve kabul edilemez.  Arkadaşlarımız Trabzon’un huzuru için gayret gösteriyor.  100 suçun 99’u kısa sürede aydınlatılıyor. Bu Türkiye ortalamasından 2 puan üstünde.  10 yaşın üstünde emniyet ve jandarma envanterindeki araç sayılarını aldık, bu araçların üzerine daha da sayı ekleyerek 350 araçla beraber 10 yaşın üstünde emniyetteki jandarmadaki araçlarımızı çıkarıyoruz. Jandarma ve Emniyet Bölgesinde trafik, devriye araçları, önleyici araç sayılarımız artıyor. Hepsi yeni, yaka yüz tanımalı kamera eşliğinde Trabzonlu hemşerilerimize hizmet etmeye başlayacaklar.”

I M G 7857

Trabzon’da hemşerilerimizden daha fazla destek bekliyoruz. Gördüğümüz, duyduğumuz, işittiğimiz uyuşturucu satıcılığı ve kullanımı ile ilgili bildiklerimizi güvenlik birimlerimize söylemek bize güç veriyor. Mücadelemizi çok daha etkin hale getirmiş oluyoruz.  Organize Suç Örgütleri, şehir eşkiyaları ile ilgili duyduğumuz, bildiğimiz bir şey varsa güvenlik birimlerimize, valimize, mülki idari amirlerimize söyleyin. Biz onların hakkından geliriz.

I M G 7943I M G 7944I M G 7946-1

I M G 7866I M G 7862I M G 7868I M G 7807I M G 7817I M G 7819I M G 7814I M G 7811I M G 7790I M G 7784

Editör: Ömer Altıntaş