KTÜ RADYO TV’DE “SÜNNET İNKÂRCILIĞININ GENÇLİĞE ETKİSİ” KONUŞULDU

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Radyo/TV Birimi tarafından planlanan ve yürütülen, sunuculuğunu Vaiz Mustafa Er’in üstlendiğitelevizyon programının konuğu, Ortahisar İlçe Müftüsü Dr. Selami Bağcı oldu. Sünnet inkârcılığı ve gençliğe etkisi hakkında konuşan Dr. Selami Bağcı, “İslam dini, yaşanabilir bir din olduğu için peygamberi de beşerdir. Tıpkı bizler gibi hayatı her yönüyle yaşamış bir insandır. Peygamber Efendimiz’in yaşantısına “sünnet” diyoruz ve onun yaşantısı her alanda bizlere örnektir.” dedi.

SÜNNETİ İNKÂR, GÜNÜMÜZE KADAR GELMİŞ BİR MESELE

Programda, sünneti inkâr etmenin geçmişten günümüze kadar gelmiş bir mesele olduğuna dikkat çeken Dr. Selami Bağcı,“İslam’ın yaşanabilirliği ve peygamberin beşerî niteliği üzerindeki tartışmalar günümüzde de sürmektedir. Kur'an ve sünnet, bazıları tarafından yetersiz kaynaklar olarak görülmektedir. Özellikle sünnetin inkârı tartışmaları, dinin bütünlüğünü sorgulamaktadır. Ancak İslam'ın yaşanabilirliği ve peygamberin beşerî niteliği üzerindeki tartışmalar, dini bilgi eksikliği ve yanlış anlamaların sonucudur ve İslam'ın temel kaynaklarına yönelik yapılan titiz çalışmalar, dinin yaşanabilirliğini korur ve insanların hayatlarına rehberlik eder.” şeklinde konuştu.

SÜNNET İNKARCILIĞININ GENÇLİĞE OLUMSUZ ETKİLERİ

Ortahisar İlçe Müftüsü Dr. Selami Bağcı, sünnet inkârcılığınıngençliğe olumsuz etkileri hakkında “Sünnet, insan davranışlarını şekillendirir ve hayata anlam katar. Bununla birlikte sünnet, yaşanabilirliği sağlar ve sünnetin inkârıylainsanların keyfi şekilde yaşamaya yönlendirilmesi, dinin temel prensiplerine aykırıdır. Müslüman bir kimlik, Peygamber Efendimiz’in örnekliğiyle şekillenir ve sünnet bu kimliğin oluşumunda önemli bir role sahiptir. Bundan ötürü Kur’an ve sünnet ayrılmaz bir bütündür ve bu prensiplere bağlı bir yaşam huzur getirir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi