KTÜ Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencileri tarafından 19-21 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan I. Ulusal Nörobilim ve Yapay Zekâ Tıp Öğrenci Kongresi’nin açılışı, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ayar, KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu, KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevdegül Aydın Mungan ve kongrenin hazırlanması sürecinde destek veren paydaş kurumların temsilcileri, ilgili akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

93197C2C B158 417D Abb9 2Aa64B33Cd43

“Önemli Fırsatlar Sunan Bir Kongre”

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı kongrenin, KTÜ ve Trabzon şehri için bir ilk olma özelliği taşıdığını ifade ederek “Kongrede, beyin diseksiyonu uygulamalarından simülasyon atölyelerine, ileri düzey eğitimlerden robotik cerrahi uygulamalarına kadar geniş bir içerik söz konusu. Özellikle Da Vinci Robotik Cerrahisi sisteminin deneyimlenebileceği uygulama platformu, Tıp alanında, teknoloji ile entegrasyonun pratikteki karşılığını göstermek adına çok önemli bir fırsattır...” dedi.

7Cca8E72 Ef98 4Cdb B6E5 0B374343997C

Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, Yapay Zekâ Alanındaki Bilimsel Gelişmelere Dikkat Çekti

Trabzon’da Bilim ve Teknoloji Haftası Coşkusu Trabzon’da Bilim ve Teknoloji Haftası Coşkusu

“Yapay zekâ sadece Tıp alanını değil, insanlığın geleceğini şekillendirecek en güçlü araçlardan biridir.” diyen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Tıbbî tanıdan tedavi planlamasına, cerrahi uygulamalardan hasta takibine kadar pek çok alanda dönüşümün öncüsü olacağı ise aşikârdır… Bu dönüşüm sürecinde yer almak isteyen gençlerin yani sizlerin, böyle bir kongre düzenlemiş olması, bilimin geleceği adına büyük bir umut kaynağıdır. Sizlerin emeğiyle şekillenen bu kongre, sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda sahip olduğunuz azminizin, vizyonunuzun ve ekip ruhunuzun da bir çıktısıdır.” sözlerine yer verdi.  Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, konuşmasının sonunda, kongrenin hazırlanmasında emeği geçen KTÜ Tıp Fakültesi öğrencisi ve aynı zamanda kongre başkanı olan Aylin İlayda Zorlu ve ekibini tebrik etti. 

Dünyaca ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Prof. Dr. Lütfi Tunç ve Prof. Dr. Ali Cansu gibi önemli isimlerin katılım sağladığı kongrede 20 Nisan 2025 tarihine kadar 20’den fazla atölye çalışması yapılacak ve Da Vinci Robotik Cerrahisi, katılımcılar tarafından bireysel olarak denenebilecek.

9Ee3A6F9 8Cd2 41De 99D3 E6081Acfc24F

Editör: Haber Merkezi