KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Yönetim Kurulu Üyesi Cesur Gerigelmez, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer, TTSO meclis üyeleri Hakan Önel ve Nurbanu Uzun, Trabzon Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hayati Türe, öğretim üyeleri ve proje yöneticilerinin yer aldığı Trabzon heyeti, eğitim ve teknoloji yatırımları ile çalışmalarını inceledi.

I M G 6845

LETONYA TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARET EDİLDİ

Trabzon heyeti, Letonya Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığı ziyarette ülke ekonomisi hakkında detaylı bilgi edinildi. Letonya TSO Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Natalija Juskova’nın yaptığı sunumun ardından Meclis Başkanı Martins Tiknuss toplantının Trabzon ile Letonya arasında ticari bağların kurulması katkı vereceğini söyledi. Trabzon’un sanayisi ve turizmini gösteren filmlerin sunumunun ardından heyetler arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı.

I M G 6840

Büyükşehir Belediye Başkanı, KTÜ-İLAFAR’ı Ziyaret Etti Büyükşehir Belediye Başkanı, KTÜ-İLAFAR’ı Ziyaret Etti

LETONYA TSO İLE TTSO ARASINDA İYİ NİYET ANLAŞMASI İMZALANDI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Letonya Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan görüşmelerin ardından iyi niyet anlaşmasının imzalandığını söyledi. Çelebi, Letonya ile başta eğitim olmak üzere birçok alanda iş birliği olanakları bulunduğunu anımsatarak bu fırsatlardan önümüzdeki dönemde daha fazla yararlanılması için bir başlangıç yapıldığını ifade etti. Çelebi, özellikle Karadeniz Teknik Üniversite ile Trabzon Üniversitesinin Letonya’nın Riga Üniversitesi ile karşılıklı görüşmelerin başlamasının önemli bir adım olduğunu söyledi.

I M G 6846

RİGA TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE İNCELEME

Heyet daha sonra Letonya’da Riga Teknik Üniversitesi’nin Havacılık Uzay Mühendisliği ile Ulaştırma Enstitüsü’nü ziyaret ederek akademisyenler ve öğrenciler yaptıkları çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bilim ve İnovasyon Merkezi-Tasarım Fabrikası ziyaret eden Trabzon heyetine yürütülen çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Merkezin bünyesindeki laboratuvarları gezen Trabzon heyeti SKYLAB laboratuvarında maskot prototipi çalışmasını deneyimledi. Riga Teknik Üniversitesi’ndeki Data Merkezi de ziyaret edilerek merkezin işleyişi ve yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi alındı.

I M G 6847-3

RİGA BÜYÜKELÇİLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Trabzon heyeti, Türkiye’nin Riga Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Letonya Büyükelçi Şule Öztunç Trabzon heyeti onuruna verdiği resepsiyonda bu tür ziyaretlerin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağlayacağını belirterek Letonya’daki imkanlar hakkında bilgi aktardı. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Büyükelçi Şule Öztunç’a ziyaretin anısına telkâri fincan takımı takdim eti.

I M G 6841

Editör: Haber Merkezi