CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ SİBEL SUİÇMEZ’DEN HAYVANLARI KORUMA KANUN TEKLİFİNE SERT TEPKİ: “YAŞAMI SAVUNAN BİZLER, HAYVAN HAKLARINI DA SONUNA KADAR SAVUNUYORUZ”

Suiçmez, yaptığı konuşmada, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin Türkiye'nin bugünkü durumunu ironiyle yansıttığını belirtti. Suiçmez, "Koruma Kanunu'na katliam maddeleri ekleniyor, bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bu iktidar, her zaman milleti ikiye bölmekte ustalaşmış durumda. Şimdi de bu katliam yasasının değişikliğiyle milleti ikiye bölmeye çalışıyorlar. Oysa bizler sadece hayvanların yaşam hakkını savunmuyoruz, bunun sadece bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Yaşamı savunan bizler, hayvan haklarını da sonuna kadar savunuyoruz," dedi.

Suiçmez, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu yasanın geçmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı. "Yarın komisyonda bu yasanın geçmemesi için çalışacağız. Eğer meclise sevk edilirse, orada da mücadele edeceğiz," diyerek İçişleri Bakanına seslendi: "Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinde vatandaşların en temel hakkını ellerinden alamazsınız. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletin meclisidir. Millet burada engel olmaya çalışılırken, içeride neyin görüşmesini yapacağız? Bu yasama hakkının kötüye kullanılmasından başka bir şey değildir."

Suiçmez, milletin demokratik haklarını kullanması gerektiğini vurguladı: "Bırakın millet demokratik hakkını kullansın, yaşama hakkını kullansın, hayvanları koruma hakkını kullansın, açıklama yapsın, gösteri yapsın. Bizler de içeride yasama görevini yürütenler olarak aynı şekilde onların sesi olacağız," dedi.

Milli Boksör Busenaz Sürmeneli’ye Trabzon’da Trafikte Saldırı Milli Boksör Busenaz Sürmeneli’ye Trabzon’da Trafikte Saldırı

Konuşmasında, sivil toplum örgütlerinden temsilci çağırmadan yapılacak bir toplantının eksik ve kabul edilemez olduğunu belirten Suiçmez, "Bugün burada toplanmış olan tüm dernek yöneticilerini, özellikle Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Komisyonunu, yarınki toplantıya davet etmelerini bekliyoruz, talep ediyoruz, istiyoruz. Türkiye'de hep birlikte ayrıştırmadan, can güvenliğini ve hayvanların güvenliğini en iyi şekilde sağlayabileceğimize inanıyoruz," şeklinde konuştu.

Suiçmez, son olarak hayvan haklarını savunanlara selam göndererek, Cumhuriyet Halk Partisi olarak haklı taleplerin sözcüsü olacaklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi