Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Mezun Öğrencilere Yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında belediyelerin devre dışı bırakılması kararına tepki gösterdi. 
Bugüne kadar kitap ve kırtasiye materyallerinin belediyeler tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Kaya, yeni kararla öğrencilerden talep edilen 16 bin liralık kitap ve kırtasiye masraflarının öğrencilere geri ödenmesini istedi, Ortahisar Belediyesi olarak ihtiyaçları karşılayacaklarını söyledi. 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, uzun yıllardır Milli Eğitim Müdürlükleri, Halk Eğitimi Müdürlükleri ve belediyeler işbirliği ile düzenlenen Mezun Öğrencilere Yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı ile Türkiye genelinde belediyelerin devre dışı bırakılmasına sert tepki gösterdi. 
 

‘İTİBARDAN TASARRUF OLMAZ’ DİYEN İKTİDAR MAALESEF ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKINDAN TASARRUF ETMEYE ÇALIŞIYOR
Öğrencilerin hiçbir ücret ödemediği kursların bu kararla artık paralı hale geldiğini ifade eden Başkan Kaya, “Sevgili Trabzonlular, sevgili gençler! Maalesef sizlerle üzücü bir haberi paylaşmak zorundayız.  10 yıldır Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi’nin belediyemiz ile iş birliğiyle yürüttüğü ‘Mezun Öğrencilere Yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursları’ ile ilgili bu yıl yeni bir karar alınmıştır. Kursların Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile düzenlenmesine karar verilmiş ve her ne hikmetse belediyemiz devre dışı bırakılmıştır. Daha önce Belediyemizin öğrencilere tahsis ettiği kitap ve kırtasiye masrafları artık öğrencilerden talep edilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bu kararla ilgili herhangi bir gerekçe gösterilmemiştir. Gerekçe sorulduğunda muhtemelen ‘tasarruf tedbirlerini’ gerekçe göstereceklerdir ancak tasarruf yapılması gereken birçok alan varken, eğitim hakkından tasarruf edilmesi kabul edilemez. ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyen iktidar, maalesef çocuklarımızın eğitim hakkından tasarruf etmeye çalışıyor. İktidarların görevi ayrım yapmaksızın bütün gençlerine parasız, bilimsel, laik eğitim vermektir” dedi. 

Büyükşehir’den Çömlekçi’deki Metruk Binalara Müdehale Büyükşehir’den Çömlekçi’deki Metruk Binalara Müdehale

CEZALANDIRILAN CHP’Lİ BELEDİYELER DEĞİL, BİZATİHİ ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZDİR
Türkiye genelinde alınan bu kararın tamamen siyasi bir karar olduğuna dikkat çeken Başkan Kaya, “Cumhuriyet Halk Partimizin yerel seçimlerde göstermiş olduğu başarının ardından böyle bir kararın alınmış olmasını son derece manidar buluyor ve halkımızın takdirine sunuyoruz. Belediyemizin öğrencilerimize yaptığı kitap ve kırtasiye yardımlarının da öğrencilerden talep edilmesi, gençlerimizi ücretsiz eğitim alma hakkından mahrum bırakacak bir karardır. Bir kamu hizmeti olan ve ücretsiz verilmesi gereken eğitimin giderek paralı hale getirilmesi, ekonomik imkânları kısıtlı ailelerimizin çocukları açısından fırsat eşitsizliği yaratmaktadır. Bu noktada sosyal belediyeciliğin de gereği olarak, imkânları kısıtlı öğrencilerimiz için verilen ücretsiz kurslar çok önemli bir ihtiyacı karşılamaktaydı. Bu kararın ardından eşitsizlik daha da belirgin hale gelecek ve pek çok gencimiz, belki de üniversite eğitimi almaktan mahrum kalabilecektir. Hiç bir gerekçe gösterilmeden alınan bu kararla cezalandırılan CHP’li belediyeler değil, bizatihi ülkemizin geleceği olan gençlerimizdir“ şeklinde konuştu. 

BAŞKAN KAYA’DAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE ÇAĞRI 
Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Müdürlüklerinin yürüteceği kurslar için öğrencilerin belli kitap evlerine yönlendirildiğini ve öğrencilerden 16 bin lira kitap ve kırtasiye masrafı alındığını söyleyen Başkan Kaya, konuyla ilgili şu çağrıda bulundu: 
“Dershaneye gidecek para bulamayan öğrencilerimizden 16 bin lira para talep ediliyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Halk Eğitim Müdürlüğümüze bir çağrı yapıyorum. Ortahisar Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu soruna duyarsız kalmıyoruz. Öğrencilerimizden alınan bu 16 bin liraları lütfen öğrencilerimize iade edin. Onlardan istediğiniz kitap, kırtasiye desteği ne ise Ortahisar Belediyesi olarak hayırseverlerle işbirliği yaparak bu öğrencilerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamayı taahhüt ediyoruz. Öğrencilerimizden bir lira almanıza gönlümüz razı gelmiyor.”

Editör: Ömer Altıntaş