GÜNDEM

Ortahisar Belediye Başkanı Kaya açıkladı! Trabzon turizmine nefes aldıracak proje

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya açıklamalarda bulundu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Kaya, Özbirlik Mahallesi Kozluca'da bir şelale projesini hayata geçireceklerini duyurdu.

Başkan Kaya'nın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde;

Adaylık sürecimizde 41 proje açıklamıştık. Bu projelerimizden bir tanesinde vadilerimizin derelerimizin doğal güzelliklerini ortaya çıkarma oralarda yürüyüş yolları yapma yeni rekreasyon alanları oluşturma vadimiz vardı. Eminim Trabzon’da yaşayan ömrünü burada geçiren insanların burası Trabzon’da mı Ortahisar’da mı diyecekler. Ben ilk gördüğümde bu şaşkınlığı yaşadım.


Gittiğimizde vadileri gezdiğimizde birçok vadimizi gezdik ama istediğimizi Özbirlik’te Kozluca’da bulduk. Yaklaşık 1 aydır bu konuda çalışmalar hazırlıklar yapıyoruz birkaç defa incelemelerde bulundum. Orada yapmamız gereken bir yol var araç yolu yok bir kısmına yürüyerek ulaşmanız gerekiyor.

Güzergah çok güzel vadinin içi inanılmaz güzel tertemiz dupduru suyun aktığı bir vadiden bahsediyorum. Şelalemiz şu aylarda bile debisi ve düşü yüksekliği çok iyi. İddialı bir şey söyleyeceğim Karadeniz bölgesinde öyle bir şelale yok ayrıca belki de Türkiye’deki sayılı şelalelerden bir tanesi. Bugüne gelinceye kadar birçok görüşme yaptık.


Trabzon’a çok değer katacağına turizm destinasyonu olacağına inandıklarını ifade ettiler. Bizim derdimiz hizmet üretmek az laf çok iş temel sloganımız bu. Zaman zaman polemiklerin içerisine çekiliyoruz hak edene hak ettiği ölçüde cevap veriyoruz ama inanın bunlardan uzak durmak istiyoruz. İstiyoruz ki bize kimse ayak bağı olmasın biz çalışalım üretelim bazıları da bu örneklerden yola çıksın kendileri bir şey yapsın. Bizim temel gayretimiz bunun içindir. Kimse ile yarış halinde değiliz ama rekabet içindeyiz. Bu rekabetinde şehrimize çok olumlu dönüşleri olduğunu vatandaşın sözlerinden anlıyoruz. Biz bir şeyler yapıyoruz yapılmasına da öncü oluyoruz.