Başkan Genç;Gençlerimiz ,Geleceğin Mimarlarıdır Başkan Genç;Gençlerimiz ,Geleceğin Mimarlarıdır

Ortahisar Belediyesi’nin öğrencilere yönelik çalışmaları devam ediyor. Öğrenciler, belediye tarafından görevlendirilen antrenörler eşliğinde bedensel duruş teknikleriyle ilgili egzersizler yapıyor. Karakaya İlkokulu ile başlayan etkinliklerin birçok okulda düzenlenmesi planlanıyor. 
1E32D75C 8C29 4560 A89B 3Fd636F81402

KAYA ÇOCUKLARA SESLENDİ: ARTIK TELEFONLARI BİR KENARA BIRAKALIM
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, öğrencilerin eğitim ve gelişim süreçlerinde bedensel duruşun önemine dikkat çekerek “Çocuklarımız maalesef artık çok küçük yaşta ellerine telefon alıyorlar ve bu telefonlarla uzun saatler oyun oynuyorlar. Gelişim sürecindeki çocuklarımızda duruş bozuklukları meydana geliyor. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak çocuklarımızda duruş bozukluğu olmaması amacıyla eğitim verilmesinin faydalı olacağı düşüncesiyle çalışma başlattık” diyerek minik öğrencilere seslendi; “Artık telefonları bir kenara bırakalım ve elimize kitaplarımızı alalım, hepinize başarılar diliyorum.”

“EĞİTSEL OYUNLARLA ETKİNLİKLER DAHA KEYİFLİ HALE GETİRİLİYOR”
Proje kapsamında öğrencilere doğru duruş teknikleriyle ilgili egzersizlerin yanında bilinçlendirme çalışmaları da yaptıklarını dile getiren Ortahisar Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mustafa Uzunoğlu ise “Minik yavrularımıza küçük yaşlarda doğru duruş tekniklerini öğretmek çok önemli. Bunu öğretirken öğrencilerimiz sıkılmasın diye eğitsel oyunları da etkinliklerimize ekleyerek egzersizlerimizi daha keyifli ve eğlenceli hale getiriyoruz. Öğrencilerimizde sportif anlamda da farkındalık oluşuyor. Spor egzersizlerinin yararlarını, hangi faydalar sağladıklarını, beden yapılarıyla ilgili ne gibi olumsuzlukların önüne geçtiklerini kavramış oluyorlar. Erken yaşlarda öğretilen bu bilgiler aynı zamanda ilerleyen yaşlarında da öğrencilerimize rehberlik edecek. Öğrencilerimiz sporun, spor egzersizlerinin ve sportif faaliyetlerin önemini daha etkili bir şekilde idrak edecek.” ifadelerini kullandı. 

TALEPTE BULUNAN HER OKULDA DÜZENLENECEK 
Etkinlik sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor. Müdür Mustafa Uzunoğlu, projenin Ortahisar ilçesindeki bütün ilkokullarda düzenlenmesi için Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazdıklarını ve ilgili yazının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bütün ilkokullara gönderildiğini aktararak, talepte bulunan bütün ilkokullarda projenin yürütüleceğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi