Ekonomi

Rektör Prof. Dr. Çuvalcı’ya Üç Ayrı Ziyaret

‘Yerel Yönetimler İçin Çok Önemli’

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, art arda ziyarete gelen önemli isimleri makamında ağırladı. İlk olarak T.C. Hayrat Kaymakamı Dr. Davut Elmastaş’ı makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bu tür ziyaretlerin, yerel yönetim ve akademik kurumlar arasındaki iletişimi güçlendirmek ve bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Dr. Elmastaş ise nazik kabulleri için Rektör Prof. Dr. Çuvalcı’ya teşekkür etti.

İş Dünyası ile Paylaşım Vurgusu Yapıldı

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı daha sonra Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Trabzon Şube Başkanı Tolga Sancak ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir görüşme gerçekleştirdi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bilgi birikimini ve akademik kaynaklarını iş dünyası ile paylaşmanın önemini vurguladı. ASKON Başkanı Tolga Sancak ise Trabzon ve çevresindeki sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak iş birliklerine açık olduklarını ifade etti.

‘Destek Vermeye Hazırız’

Rektör Prof. Dr. Çuvalcı diğer bir görüşmesini, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile gerçekleştirdi. Rektörlük makamındaki görüşmede, iş hayatında kadının önemine vurgu yapan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, kadın girişimciliğinin ekonomik ve sosyal kalkınma için önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, KTÜ’nün kadın girişimcilere yönelik eğitim ve araştırma faaliyetlerine her zaman destek vermeye hazır olduğunun altını çizdi. Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ahsen Aydın ise Rektör Prof. Dr. Çuvalcı’ya teşekkür ederek kurul olarak yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktarımında bulundu.

Ziyaretler, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.