Resim sanatçılarını Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve kıymetli eşleri Yasemin Ekim birlikte karşıladılar.

5726C257 597E 4F28 9A6F 9Cb959044B64

11. Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı için yurt içinden ve yurt dışından Akçaabat’a gelen 15 resim sanatçısı ziyaretlerinde Başkan Ekim’e uluslararası organizasyonlara imza attığı, kültür ve sanatın geliştirilmesine katkıda bulanacak çalışmalar yaptığı için teşekkür ettiler. 
3B390F25 F530 40Aa 949B 1F0A64Ca6271

Bölgelerin Kültürü Akçaabat’ta Bölgelerin Kültürü Akçaabat’ta

Resim sanatçılarının ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Öncelikle bu yıl 11’ncisini düzenlediğimiz Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayımıza katılarak şehrimize gelen 15 resim sanatçımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor; şehrimize hoş geldiniz diyorum. Akçaabat’ımızın tarihine baktığımızda şehrimiz kültürle, sanatla ve sporla harmanlanmış bir yaşam biçimine sahiptir. Bizler de şehrimizin bu köklerine sahip çıkarak şehrimizdeki kültür ve sanat faaliyetlerini arttırmaya özen gösteriyoruz. Bu manada hem yerel ölçekte hem de uluslararası ölçekte birçok kültürel ve sanatsal çalışmaya imza atıyoruz. Bu organizasyonlar aynı zamanda kültürler arası aktayım ve etkileşim de sağlıyor. Ayrıca şehrimizi gezip görüp tanıyan misafirlerimiz Akçaabat’ımızın gönüllü turizm elçileri oluyor. 11. Uluslararası Akçaabat resim Çalıştayı için yurt içinden Ankara, Ordu, Eskişehir, Trabzon, yurt dışından Güney Kore, ABD, Rusya, Kazakistan, Letonya ve Gürcistan’tan gelen resim sanatçılarımızın Akçaabat’ta çok güzel günler geçirip muhteşem tablolar yapacağına eminim. Şimdiden 11. Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayımıza ve sonrasında resim sanatçılarımızın eserlerinden oluşacak olan resim sergimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.” dedi. 

11. Uluslararası Akçaabat Resim Çalıştayı kapsamında; Ahmet Türe, Efgan Beyaz, Nuray Atmaca, Orhan Zafer, Raif Kalyoncu, Seda Liman Turan, Serdar Yılmaz, Tamer Bilgiç, Aljona Shapvalova, Clemens Beumgkun Sou, Elena Lokton, Jelena Kaftaılova, Malkhaz Kochalidze, Nugzar Paksadze, Pooneh Jafarinejad ve küratör Ekrem Kutlu’ya Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, günün anısına Akçaabat hatırası hediyeler takdim etti.

Editör: Ömer Altıntaş