GÜNDEM

Sel Felaketinde Trabzon’a “Cemre”Düştü

Trabzon'da önceki gün etkili olan 1 kişinin öldüğü ,şiddetli yağışlardan en çok etkilenen Sürmene Aşağı Çavuşlu mahallesi “ Voha” mevkiinde vatandaşın yardımına koşarak kendilerinden söz ettiren Cemre hareketi, daha sonra Araklı Sanayi sitesi esnafına yardım yaparken görüntülendi .

"CEMRE" HAREKETİ NEDİR 

Ak Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Çavuş Cemre’yi, içimize düşen çevre hareketi olarak tanımladık."

Kültürümüzde çok önemli bir yeri olan ve baharın gelişini simgeleyen cemreyi, çevre koruma bilinci ve çevreye dair farkındalıkla birleştiren, fikir aşamasından itibaren bizleri heyecanlandıran bir projeyi hayata geçiriyoruz.

Cemre'nin, ilk tohumlarının gençlerle birlikte atılacağını, daha zonra tüm Türkiye'de, yediden yetmişe tüm çevre gönüllüleriyle, doğaseverlerle büyüyecek bir proje olduğunu söyleyebiliriz. 81 ilimizden 1000 gönüllü ile başlattığımız proje kapsamında ilk olarak, iklim değişikliklerinden çevre ahlakına, Atık'tan enerji politikalarına kadar geniş bir yelpazede belirlediğimiz program çerçevesinde gençlerimizin eğitimini tamamlayıp daha sonra saha çalışmalarıyla devam etmekteyiz. Gençler, sahada sürdüreceği çalışmalarla toplumun tüm kesimlerine ulaşacak ve cemrelerin sayısı her geçen gün artacak, çevreye dair bilgi ve farkındalık düzeyi daha da yükselecek.


AK Parti Gençlik Kolları ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) işbirliğinde düzenlenen "7 Bölge 7 Bin Cemre" projesiyle, gönüllü gençler afetlere müdahalede bulunacak şekilde eğitim aldı.

AK Parti'nin "Cemre Afet Gönüllüsü" eğitim programı Samsun AFAD Müdürlüğünde yapıldı.
Eğitimde gönüllülere, ilk yardım eğitimi verildi.