BÖLGESEL

Sürmene’de selin izleri siliniyor

Trabzon’un Sürmene ilçesinde geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla süren şiddetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi.

Yağış nedeniyle ilçenin bazı mahallelerinde sel ve heyelanlar meydana geldi, bazı mahalle yolları da ulaşıma kapandı. İhbar üzerine bölgeye Sürmene Belediyesi ,Trabzon Büyükşehir Belediyesi ,AFAD, DSİ ,Karayolları ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yamaçlardan koparak yollara akan toprak ve taş yığınlarını kaldırmak için çalışma başlattı.

"BAŞKA YERDEN SEL GELEBİLİR, DUA EDİYORUZ"

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, etkili sağanağın arından sel ve heyelanlara neden olan bölgelere giderek, ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçede nerde ise tüm mahallelerde heyelanlı yerler olduğunu belirten Başkan Üstün, 'Şu an 3 mahallemizde heyelan olan yerler var. Yolları kapalı olan mahalleler var. Büyükşehir Belediyesi, DSİ ,bizim belediyenin ve karayolundan istediğimiz iş makineleriyle beraber yolları açmaya çalışıyoruz. Şükür can kaybımız yok ama yollarda hasarlar var. Arazilerde seller var. Şu an kontrollü geçiş verebiliyoruz çünkü her an başka bir yerden sel gelebilir. Bunun da korkusunu yaşıyoruz. Çalışmalar devam ediyor, en kısa sürede yolları ulaşıma açacağız. Can kaybının olmaması için dua ediyoruz' dedi

BAŞKAN ÜSTÜN AYRICA SÜRMENE'NİN TÜM MAHALLELERİNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYORUZ 


Ortaköy Mahallesinde 1 JSB  Kamyon,
 1 JSB Kamyon ilçe Harfiyat toplaması,
Balıklı Mahallemizde  finişer ile asfalt dökümü çalışması Büyükşehir Belediyemizin devam etmekte , 
Küçükdere (Oylum Mahallesi heyelan mevki) grup yolu heyelan temizliği 
1 adet DSİ Paletli 1 adet büyükşehir Belediyesi'nin Paletli, 1 adet lastikli Eskavatör 2 adet kamyon. 1 adet greyder ile çalışmalarımız devam ediyor. 
Ayrıca Yemişli Mahallesinde parke çalışması,
Proje okul yolu parke çalışmamız,
Çamburnu-Yeniay Mahallesi parke ve yağmur suyu çalışmalarımız devam ediyor.