SPOR

Trabzon amatöründe kupalar sahiplerini buldu!

Trabzon amatöründe 2023-2024 sezonu kupa töreni ve 2024-2025 sezonu kura çekimi Nizamettin Algan Konferans Salonu’unda yapıldı. 2023-2024 sezonunda derece elde eden takımlara kupaları takdim edildi.

Kupa töreni ve kura çekimine Trabzon Milletvekilleri Yılmaz Büyükaydın ile Sibel Suiçmez, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Beşikdüzü Belediye Başkanı Cahit Erdem,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, yönetim kurulu üyeleri Derviş Köz, Ahmet Beşir, Ceyhun Eskici, Kemal Ertürk, Hüseyin Ekşi, Coşkun Öztürk, ASKF Başkanı Zeki Kurt, TÜFAD Başkanı Metin Bak, Saha Komiserleri Derneği Trabzon Şube Başkanı Turgay Kurt, kulüp başkanları ve yöneticiler katıldı.

ASKF Başkanı Zeki Kurt açıklamasında, "Biz sporun birleştirici ruhunda görev yapıyoruz. Trabzon futbolu yıllardan beri her konuda siyasilerden katkılar alarak bu güne geldik. Kurulduğu günden beri amatör futbolun her daim yanında olması gereken ancak bu yılda amatöre katkı vererek tesislerimizin çatısını değiştirerek bize destek olan kulübümüze teşekkür ederim. Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi’nin bize katkı sağlaması noktasında teşekkür ederim. Sporun dostu, desteklerini bizden esirgemeyen Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür ederim. Gençlik spor il müdürümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugünkü ekonomik şartlarda bu görevi yapmak herkesin işi değildir, kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Birçok arkadaşlarımızı kötü alışkanlıklarından kurtarıp sporla birleştiren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Sporcularımızda beraber olan antrenör arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. Amatörün sorunları çok ama halledilmeyecek hiçbir şey yok. Sporun içerisinden gelen vekillerle beraber bu işin üstesinden geleceğiz. Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas açıklamasında, "Ertuğrul Doğan’ın selamlarını iletmek isterim. Trabzon amatörü bizim arka bahçemiz değil ön bahçemiz. Maddi manevi hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Buradaki insanlar bizim için çok önemli. Kendimi en rahat hissettiğim yet bu aile içindeki kürsüdür. Trabzonspor’un başarılı olması için bu salondaki ruhu kaybetmemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, "Gerek futbolda gerek siyasette geri kalıyoruz. Birleştirici gücü toparlamak zorundayız. Trabzon güzel günleri görebilir. Büyük önderimiz ben sporcunun ben zeki çevik ve ahlaklısını severim dedi. Ahlak çok önemli. Yetişmesi sağlam olmadığı için yolculuğu kısa sürüyor. 2023-2024 yılında şampiyonluk yaşayan Maçkaspor ve İdmanocağını tebrik ediyor başarılar diliyorum. Ortahisar Belediyesi olarak bu dönem yetiştiremedik, önümüzdeki sezon lige katılım ücretlerini biz ödeyeceğiz. Ortahisar’daki kulüpleriniz için. Hangi alanda ihtiyaç okunursa yanınızda olacağız" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Gerçekten çok önemli görevler yerine getiriyorsunuz. Paranızı harcıyorsunuz ailemize vereceğiniz zamanın çok büyük bir bölümününü sporcu yetiştirmek için harcıyorsunuz. Bunu ileride ancak anlayabiliyorsunuz. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, sadece başarıları sporcuları yetiştirmek göreviyle ilgili değilsiniz. Elinizden  çok fazla oyuncu geçiyor, az bir bölümü yıldız olabiliyor. Sadece sporcu yetiştirmiyorsunuz bu ülkeye ahlaklı insanlar yetiştiriyorsunuz. Hizmetleriniz ve emeklerininizin karşılığında saygıyla eğiliyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, "Burada olmaktan son derece  mutluyum, ASKF Başkanımızı tebrik ediyorum. Hepimiz bir aradayız. Elimizden geldiğince birlikteyiz. En üst kimliğimiz Trabzonspor ama önem arz eden yerlerimizden birisi amatörler. Milletvekilliğinin haricinde bu sıralardan geçen bir kardeşinizim. Futbolculuğun yanı sıra amatör kulüp başkanlığı yaptım. Süper Lig ve Tff de görev aldım. Trabzon şehrinin en önemli argümanı Trabzonspor. İnşallah kulübümüzün yeni transferleriyle işler başaracağına inanıyorum. Buradaki maçı geçeceğimize inanıyorum. Spor kulüplerimizin taban birlikleri olan amatör kulüpleridir. İlimizde de önemli tesisler yapıldı. Bizim bu dönem elimden geldiği kadar stadyumlara destek olmaya çalıştık. Tamamına yakınını yaptık en kısa süre içinde hizmete açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu dönem yönetim daha dikkatli ve yapılması gerekenleri yaptılar her zaman yanlarında olduk olmaya devam edeceğiz. Trabzon için yapılması gereken varsa yapmaya çalışacağız" dedi.