15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ermesiyle tekneler ve ağlar bakımdan geçti, sezonun başlamasıyla birlikte balıkçılar yeniden denize döndü.

I M G 3883-1

Balıkçılık Av Sezonu Açılışı törenine, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen ve Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı SG Binbaşı Aytaç Bayırlı, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda balıkçı katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi mehter takımının gösterisi ve horon gösterisi ile devam etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası, Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Trabzon'daki denizcilik faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Kaplan, Trabzon'da bin 19 balıkçı gemisi, 23 yardımcı gemi ve 31 deniz kafesi işletmesiyle 6 bin 112 tayfanın deniz balıkçılığı yaptığını belirtti.

I M G 3882

"Bereketli Bir Sezon Olsun"

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmada balıkçılara bereketli bir av sezonu diledi.

I M G 3890

"Akşam saat 00.01'de denize açılacak ve ağlarınızı 'Vira Bismillah' diyerek denize bırakacaksınız. Bereketli bir sezon diliyorum," diyen Yıldırım, denizlerin sınırsız ürün kaynağı olmadığını, kurallara uyulmasının önemini vurguladı. "Barbaros'un torunları olarak denizlerde varlığımızı sürdüreceğiz," diyen Vali Yıldırım, balıkçıların kazasız belasız, bol ve bereketli bir sezon geçirmesini temenni etti.

Başkan Genç’ten Budapeşte’de Dostluk Mesajı Başkan Genç’ten Budapeşte’de Dostluk Mesajı

I M G 3891I M G 3892I M G 3890I M G 3887

Editör: Serpil Yazıcı