TÜBİTAK tarafından verilen akademik destekler içerisinde en yüksek bütçeli ve en prestijli destek türü olan Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında hedef; üniversitelerin, sanayi ve kamu Ar-Ge birimleri ile iş birliği yaparak ihtisaslaşması ve mükemmeliyet merkezi haline gelmesidir. Ülkemizin öncelikli alanlarında, yurt içinde yapılan, izlenebilir hedefleri olan, bilimsel nitelikli, ticarileşme potansiyeli yüksek araştırma programları, bu program aracılığı ile TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir.

Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı Ortahisar Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantıları Başladı

Üniversite, sanayici ve kamu kurumlarının bir yüksek teknoloji platformu oluşturarak yürüttükleri projeler ile “yüksek teknoloji içeren ithal ürünler yerine uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek yerli ürünlerin geliştirilmesi” amaçlanmaktadır. 

TÜBİTAK; söz konusu yüksek teknoloji platformlarını içeren Türkiye haritasını kamuoyu ile paylaştı. Trabzon ilinin de yer aldığı haritada; KTÜ, 3 ayrı (PAN-TER, TR.AQUA ve KUANTAY) proje ile bu platformlarda yer aldı ve bu sayede Trabzon ili de haritaya girdi.

Editör: Ömer Altıntaş