“ULAŞIM VE TURİZM’DE LİDER TRABZON”

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, Bakanların ziyaretlerinin şehrin gelişimi açısından çok önemli olduğuna değinerek, “Ulaşım ve Turizm alanında Türkiye’ye öncülük eden şehrimizde yatırımları ve sürdürülebilirliği arttırmak için yaptığımız çalışmalarımıza destek veren kıymetli Bakanlarımızın ziyaretleri hem bizler hem de hemşehrilerimiz için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı. 

YENİ TERMİNAL BİNASI HANGİ HİZMETLERİ VERECEK?

Açılışı gerçekleştirilecek olan “Yeni dış hatlar gelen yolcu terminali ve CIP alanı” 2800 Metrekarelik bir alan üzerine inşa edilerek terminalin içinde rent a car ofisleri, free shop, kafeterya, büfe, döviz bürosu, kayıp eşya ofisleri gibi birçok hizmet bulunuyor olacak. Yeni terminal alanının yılda 1.5 Milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Havalimanında gerçekleştirilecek açılışların ardından Çal Mağarası, Şahinkaya Doğal Tırmanış Alanı, Hıdırnebi Yaylası bölgelerinde turizm gelişimini desteklemek ve ulaşılabilirliğin değerlendirilebilmesi için ziyaretlerde ve incelemelerde bulunacak olan Bakan Uraloğlu ve Bakan Ersoy, mevcut yatırım planlarının geliştirilmesi ve doğal turizm alanı olan Trabzon’un yeni yatırımlar ile tanıştırılması için çalışmalarda bulunacak. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz dönemlerde ve sonraki yıllarda Trabzon’un turizminin daha da ileriye gidebilmesi için fikir alışverişinde bulunacaklar. 

“SADECE TRABZON DEĞİL, BÖLGE İSTİHDAMINA DA KATKI SUNACAĞIZ”

AK Parti Trabzon il Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “Bugüne kadar eğitimden teknolojiye, kültürden sanata bir çok alanda yatırım çalışmaları yaparak şehrimizin gelişimi ve hemşehrilerimizin konforu için çalışmalar gerçekleştirdik. Fakat bu çalışmaların içerisinde turizm ve ulaşım konuları başı çekmiştir. Bir bütün olarak birbirine bağlı olan bu iki konuda şehrimizin ve bölgemizin istihdamına sunacağı katkıyı ve ülkemizin bu konuda dünyaya açılan kapısı olması için kıymetli Bakanlarımız ile el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz.” ifadeleriyle sözlerini noktaladı. 

İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un 27 Ağustos Salı günü gerçekleştirecek oldukları programı;

Trabzon Havalimanı Açılış Programı  11.00

Yavuz Ağıralioğlu görevlendirmeyi yaptı Yavuz Ağıralioğlu görevlendirmeyi yaptı

Çal Mağarası İnceleme Programı  13.00

Şahinkaya Doğal Tırmanış Alanı İnceleme Programı  13.30

Hıdırnebi Yaylası İnceleme Programı  15.00

Editör: Ömer Altıntaş