KÜLTÜR-SANAT

Turizmin Gözdesi Akçaabat

Akçaabat, tarihi dokusu, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleriyle, sporu, kültür ve sanat hayatıyla bir bütün olarak düşünüldüğünde dört mevsim canlı, dört mevsim yaşayan ve dört mevsim farklı bir şehirdir.

Akçaabat’ın özellikle tarihi dokusu ve doğal güzellikleri, şehrin adından sıkça söz edilmesine vesile olmaktadır.  Akçaabat Belediyesi, şehrin değerine değer katan çalışmalarla Akçaabat’taki turizmin gelişmesine katkı sağlıyor; Akçaabat’ın, turizmin gözdesi olmasına öncülük ediyor. 

ŞEHİR İÇİ MUHTEŞEM BİR TURİZM GÜZERGAHI OLUŞTURULDU

Akçaabat Belediyesi, şehir içinde yaptığı çalışmalar ve düzenlemelerle Akçaabat’a gelen yerli ve yabancı turistler için muhteşem bir turizm güzergahı oluşturdu. 

Vizyoner çalışmalar ve uzun vadeli planlamalar doğrultusunda oluşturulan turizm güzergahını anlatan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şehre doğudan ya da batıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin geze geze şehir merkezine ulaşacaklarını söyledi. 

Başkan Ekim, şehir içi turizm güzergahını şu ifadelerle anlattı; “Akçaabat’ımıza doğu yönünden gelen yerli ve yabancı turistlerimiz ilk olarak doğa harikası doğal oluşumlu Sera Gölü’ne uğrayacaklar. Burada yürüyüş, dinlenme ve piknik alanlarında vakit geçirip temiz havanın ve doğanın tadına varıp göl çevresinde bulunan restoranlarda yöresel lezzetlerin tadına bakabilecekler. Sera Gölü’müz şehir merkezine çok yakın olması sebebiyle birçok turistin uğrak noktasıdır. Devamında şehir merkezimize gelen misafirlerimiz, modern yüzüne kavuşan Akçaabat Sahil Parkımızda deniz havası alacak, denizle iç içe bir yürüyüş yapacak ve ruhen dinlenebilecekler. Ayrıca Sahilimizde bulunan yöresel ürün satış alanında da yöremize ait hediyelik ürünleri temin edebilecekler. Ardından ise trafiğe kapatarak yayalaştırıp açık AVM Formu verdiğimiz İstiklal Caddemizde alışveriş yapabilirler. Akçaabat Köftesinin doğduğu sokakta yani İstiklal Caddesi’nde dünyaca ünlü köftemizin tadına bakabilirler. Dinlenmek isteyen misafirlerimiz yine şehir merkezimizde bulunan 5 yıldızlı 107 odalı ve 300 yatak kapasiteli son derece modern ve konforlu otelde konaklayabilecek. Şehir turuna devam eden misafirlerimiz muhakkak ki Akçaabat’ımızın incisi Ortamahallemiz’e uğramalarını tavsiye ederim. Burada tarih kokulu sokaklarda adeta zaman yolculuğu yapacaklar. Yaşanmışlıklarla dolu tarihi Arnavut kaldırımlı taş sokaklar, konaklar ve Ortamahalle Müzemizde şehrimizin tarihine tanıklık edecekler. Aynı zamanda yeşille mavinin kucaklaştığı Akçaabat’ımızın güzelliğini seyredip tarihi konaklarda soluklanabilecekler. Akçaabat’ımıza batı yönünden gelen yerli ve yabancı turistlerimizi ise ilk olarak birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, zaman direnen Akçakale Kalesi karşılıyor olacak. Kazı çalışmaları tamamlanmış restorasyon süreci başlayacak olan Akçakale Kalemizde misafirlerimiz, Akçaabat’ımızın geçmişiyle ilgili birçok bilgi edinebilecekler. Akçaabat’ımıza ister doğu yönünden ister batı yönünden gelin ama mutlaka Akçatepe’ye uğrayın. Hem şehre yakın hem şehirden ayrı bir dünya gibidir burası. Yeşile, maviye, doğaya ve temiz havaya burada doyacaksınız. Dilerseniz buradaki restorantta dilerseniz piknik yerlerinde şehrimize özgü lezzetleri tadabilirsiniz. Ayrıca Akçatepe’de bulunan dağ evlerinde konaklayarak sabaha en dinç en pozitif halinizle uyanabilirsiniz.İster doğudan ister batından gelin ama mutlaka Akçaabat’ımıza gelin”