Açılış töreninde konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, “Van’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Fuarın ülkemizin gastronomisine değerli katkılar sağlamasını temenni ediyorum” dedi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ise “Gurme ve Gastronomi Fuarı, oda ve borsalarımız başta olmak üzere, kamu kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, üreticilerimiz, halkımız ve ülkemizin birçok şehrinden katılan firmaların destekleriyle daha güçlü bir hale gelmiştir. Bu yılki onur konuğumuz Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’dır” dedi.

I M G 5186-1

HORON GÖSTERİSİ BEĞENİYLE İZLENDİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2. Gurme ve Gastronomi Fuarı, açılış töreniyle başladı. Törene Van TSO Başkanı Necdet Takva, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, protokol üyeleri, çeşitli illerin oda ve borsa başkanı ve yöneticileriyle çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni Trabzon horon ekibinin gösterisiyle başlarken, katılımcıların beğeniyle izlediği gösteri büyük alkış aldı. 
I M G 5184-3

TAKVA: BU YIL ONUR KONUĞUMUZ TTSO

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, açılışta yaptığı konuşmada, “Van şehri, asrılardır güçlü medeniyetlere ev sahipliği yapmış, tarihsel ve kültürel süreçlerle birlikte her anlamda kadim bir kent haline gelmiştir. Seyyahların, gezginlerin İpekyolu üzerinde uğrak merkezlerinden biri olan Van’ın tarihi referanslarda yöresel ürünlerinin, yemek kültürünün ve doğal zenginliklerinin anlatıldığına şahitlik etmekteyiz. Van şehri; yüzyıllardır kahvaltısı ile anılan, sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyeli ile et ve süt ürünlerinden elde edilen mamuller başta olmak üzere yöresel yemekleriyle ün salmış bir medeniyete sahiptir. Fuara kadın kooperatiflerimiz, İstanbul, Ankara, Trabzon, Kars, Balıkesir, Diyarbakır, Hakkâri, Siirt, Malatya, Aydın, Şanlıurfa, Hatay, Şırnak ve daha birçok ilimizden katılımcılar yer almaktadır. Ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nden Erdebil kentinden firmalar ve misafirimiz fuarımıza teşrif etmişlerdir. Bu yılki onur konuğumuz Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’dır” dedi.

I M G 5185-1

Ortahisar Belediyesi mahkemeyi kazandı Ortahisar Belediyesi mahkemeyi kazandı

ÇELEBİ: HEDEFİMİZ BİR ÜRÜNÜMÜZE AB’DEN TESCİL ALMAK

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Van’da olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Fuarın ülkemizin gastronomisine değerli katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Bizleri bu yılın onur konuğu olarak ağırlayan Van TSO’ya şükranlarımızı sunuyorum. Van’da gerçekten çok düz araziler var. Bu arazilerin ekonomide, tarımda, turizmde daha verimli kullanılması gerekir. Coğrafi işaret konusunu önemsiyoruz. Trabzon’un da coğrafi işaretli çok önemli lezzetleri var; Akçaabat Köftesi, Hamsiköy Sütlacı, Vakfıkebir Ekmeği, Tonya Tereyağı, Sürmene Pidesi, Külek Peyniri gibi. Bu coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısını artırmamız gerek. Daha da önemlisi ürünlerimize Avrupa Birliğinden tescil almamız gerek. Buradan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu konuyu çok önemsiyor ve bizlere de cesaret veriyor. AB tescili için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Turizm tabii ki tüm iller için çok önemli. Gastronomi turizmi de son yıllarda büyük bir harekete neden oluyor. Van bu konuda önemli illerimizden birisi. Trabzon’un da gastronomi turizminde iyi bir marka olması için projelerimizi yürütüyoruz” diye konuştu. Açılış töreninin ardından stantlar gezildi. Fuarda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Trabzon Ticaret Borsası ortak stant açtı. Van Gurme ve Gastronomi Fuarının 15 Eylül’e kadar açık kalacağı vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi