Cezayir’den gelen seyahat acentesi temsilcileri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) organizasyonuyla Trabzon’daki sektör temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi
I M G 6229

TTSO Başkanı Erkut Çelebi yakın zamanda Yunanistan’dan Trabzon’a gelen turizm acenteleri ile yapılan ikili görüşmelerin çok olumlu geçtiğini, karşılıklı bağlantılar kurulduğunu ve her iki ülkeye de fayda sağlanmasından oda olarak memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bugün de Cezayir bölgesinden turizm acentelerini Trabzon ve bölgemizde ağırlıyoruz. İkili görüşmelerin iki ülkeye de fayda sağlamasını diliyorum” dedi.

I M G 6231

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, DOKA, Türk Hava Yolları ve TGA işbirliğiyle Cezayir’in önde gelen turizm acente temsilcileri Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan etkinlikler için bölgeye geldi. Tanıtım gezisi kapsamında TTSO’nun organizasyonuyla Trabzon’daki sektör temsilcileri Cezayir’den gelen turizmcilerle ikili iş görüşmeleri etkinliğinde buluştu.

I M G 6228

ÇELEBİ: KUZEY AFRİKA ÜLKELERİ İÇİN KARADENİZ UYGUN BİR TURİZM BÖLGESİDİR

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ikili iş görüşmelerinin açılışında yaptığı konuşmada Cezayir’den gelen turizmcileri Karadeniz’in güzel şehri Trabzon’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

Karadeniz bölgesinin Körfez ülkelerinin olduğu gibi Kuzey Afrika ülkeleri için de ideal bir turizm bölgesi olduğunu ifade eden Başkan Çelebi, “Kuzey Afrika Karadeniz bölgesine çok benziyor, dağlarıyla, yeşillikleri ile Karadeniz’i aratmayacak bir doğal güzellikleri var.  Cezayirli misafirlerimizin daha farklı bir yapıya, daha farklı bir doğaya ve daha koyu bir yeşilliğe sahip Karadeniz’den çok memnun kalacağını düşünüyorum. Burada çok rahat edebilirler” dedi.

I M G 6224

ÇELEBİ: B2B GÖRÜŞMELERİNİN HER İKİ ÜLKE TURİZMİNE KATKI VERMESİNİ DİLİYORUM 

Başkan Çelebi Cezayirin görülmesi gereken bir yer olduğunu belirterek Karadeniz bölgesi ile karşılıklı turizm yapılabileceğini belirterek şöyle konuştu:

SİNA PIRLANTA FORUM AVM’DE SİNA PIRLANTA FORUM AVM’DE

“Türkiye'den de bölgemizden de Cezayir'i görmek isteyen birçok insan olacaktır. Bunu da ön plana alarak çalışmaların yapılmasında fayda var. Karşılıklı direkt uçuşlar olursa yaklaşık olarak Cezayir'den Trabzon'a direkt uçuşla 3-4 saatte gelebilirler.  Eğer böyle bir charter uçuşları olursa karşılıklı bir turizm yapılabilir. Bugünkü B2B görüşmelerinin her ülke açısından hayırlı olmasını, buradaki işletmelere bol helalinden kazanç getirmesini temenni ediyorum”

AKPINAR: HEDEFİMİZ KUZEY AFRİKA PAZARINI GELİŞTİRMEK

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar’da açılışta yaptığı konuşmada hedeflerinin Kuzey Afrika pazarında Karadeniz’i güçlü bir tatil destinasyonu olarak konumlandırmak olduğunu belirterek şunları söylerdi:

“Geçen yıl yine mayıs ayında Kuzey Afrika ülkelerinden Mısır, Cezayir, Fas, Tunus ülkelerine yönelik bir program yapmıştık. Bu yılda Cezayir programıyla birlikte Kuzey Afrika'ya açılımı aslında kesinleştirmiş bulunuyoruz. Bölgemizin eşsiz tarihi, kültürel değerlerini, destinasyonlarını, yine bölgemizin doğal güzelliklerini bu coğrafyada daha fazla tanıtma imkanı bulacağımızı düşünüyorum. Bundan sonra önümüzdeki dönemde inşallah belki bir rehber çalışmasıyla bu işi daha da güçlendirerek Kuzey Afrika'yı önemli bir pazar olarak konumlandırmak istiyoruz. Tanıtım çalışmalarının Kuzey Afrika ile sınırlı kalmayarak Orta Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri gibi pazarlara da açılmasını planlayarak hedef pazarlarımızı çeşitlendirilmesini önemsiyoruz. Turizmde hizmet kalitesinin arttıracak yatırımlarla birlikte çok daha güçlü, turizmle cazibe merkezi haline gelmiş bir Trabzon, bir Doğu Karadeniz hayalimiz var.”

TGA tarafından yapılan sunumun ardından Cezayir’den gelen seyahat acenteleri, Trabzon’daki sektör temsilcileriyle iş görüşmeleri gerçekleştirdi, yeni iş birliklerine adım attı. İkili iş görüşmeleri etkinliğinde 700’nin üzerinde görüşme gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi